Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συνέδριο της ΑΓΣ για την ελιά στη Θεσσαλονίκη

24 Μαΐου 2018 - 26 Μαΐου 2018

Συνέδριο της ΑΓΣ για την ελιά στη Θεσσαλονίκη

Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Επιτραπέζια ελιά: Αναζητώντας την καινοτομία – ανακαλύπτοντας νέες τάσεις»θα πραγματοποιηθεί 24-26 Μαΐου 2018 στις εγκαταστάσεις του Perrotis College, στο campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Το συνέδριο διοργανώνει το Κέντρο Ελιάς «Κρίνος» – Perrotis College και στις εργασίες θα συμμετέχουν σημαντικοί ομιλητές από όλο τον κόσμο, καθώς και ειδικοί στον κλάδο της ελιάς, τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο κι από τον επιχειρηματικό τομέα. Επίσης θα ανακοινωθούν πρόσφατες καινοτομίες και θα περιγραφούν οι μελλοντικές τάσεις για την επιτραπέζια ελιά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου θα επικεντρωθούν στην πρακτική παραγωγής και διαχείρισης της επιτραπέζιας ελιάς, στην επεξεργασία, τη διατροφή και τις παγκόσμιες αγορές. Το συνέδριο του Μαΐου θα είναι το πρώτο σε μια σειρά διετών διοργανώσεων, τα οποία θα καλύψουν επιλεγμένα θέματα που σχετίζονται με την ελιά, όπως: αγορές, προϊόντα, τεχνολογίες και πρακτικές.

Σύμφωνα με την 1η Ανακοίνωση του Διεθνούς Συνεδρίου, «όλες οι προτάσεις -είτε προφορικές, είτε με τη μορφή poster- θα αξιολογηθούν από τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής. Περιλήψεις 200-300 λέξεων θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 20 Φεβρουαρίου 2018 για αρχική αξιολόγηση. Οι εισηγητές, των οποίων οι προτάσεις γίνονται αποδεκτές, θα ενημερωθούν για την υποβολή της εργασίας 5-6 σελίδων το αργότερο στις 15 Απριλίου 2018. Οι εισηγήσεις θα δημοσιευθούν σε τόμο με ISBN των εκδόσεων Κρίνος Olive Center».

Την οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Συνεδρίου αποτελούν οι: Αλέξανδρος Γεωργιάδης, πρόεδρος της KRINOSFoods, Canada. Νέλος Γεωργούδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μεταποιητών Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ). Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, Academic Dean του Perrotis College. Dr. Manuel BrenesBalbuena, ερευνητής του Τμήματος Βιοτεχνολογίας Τροφίμων του Instituto de la GRASA, Ισπανία. Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης, επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης Αγροτοπεριβαλλοντικών Συστημάτων και διευθυντής του Κέντρου Ελιάς «Κρίνος», του Perrotis College.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή βρίσκεται στην οδό Μαρίνου Αντύπα 54, στη Θέρμη (www.afs.edu.gr, τηλ.: 2310 492700).

Λεπτομέρειες

Αρχή:
24 Μαΐου 2018
Τέλος:
26 Μαΐου 2018
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Διοργανωτής

Perrotis College

Χώρος Διεξαγωγής

Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Μαρίνου Αντύπα 12
Θεσσαλονίκη,55102
Τηλέφωνο:
231 049 2700
Ιστοσελίδα:
afs.edu.gr