Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΙΟΒΕ: Η Τράπεζα Τροφίμων ως μέσο αντιμετώπισης της επισιτιστικής ένδειας στην Ελλάδα

24 Οκτωβρίου 2017 18:00

ΙΟΒΕ: Η Τράπεζα Τροφίμων ως μέσο αντιμετώπισης της επισιτιστικής ένδειας στην Ελλάδα

Εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση της μελέτης του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών – ΙΟΒΕ, με θέμα «Η Τράπεζα Τροφίμων ως μέσο αντιμετώπισης της επισιτιστικής ένδειας στην Ελλάδα» διοργανώνει η  Τράπεζα Τροφίμων Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο Μουσείο Μπενάκη (οδός Πειραιώς 138).

Στόχος της μελέτης αλλά και των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι να αναδείξουν τον ρόλο των τραπεζών τροφίμων ως ένα δοκιμασμένο πρότυπο καταπολέμησης της επισιτιστικής ένδειας και της σπατάλης πόρων και να επισημάνουν τα μέσα για την ενίσχυση του ρόλου τους.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη του ΙΟΒΕ, το πρόβλημα επισιτιστικής ανασφάλειας επιδεινώθηκε σημαντικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, η σπατάλη τροφίμων κυμαίνεται σε υπερδιπλάσια επίπεδα σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά υψηλοτέρα και σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο.Ευρωπαϊκά προγράμματα που μένουν αναξιοποίητα και πλεονάσματα τροφίμων που δεν μπορεί να απορροφήσει η αγορά μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερη διαβίωση σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Σημειώνεται ότι στα 22 χρόνια λειτουργίας της, η Τράπεζα Τροφίμων έχει διακινήσει δωρεάν, περισσότερους από 18.000 τόνους προϊόντων, συμβάλλοντας στην ανακούφιση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων και τον περιορισμό της σπατάλης.
Στην εκδήλωση, που θα συντονίσει ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ καθηγητής Νίκος Βέττας, θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. ΙΟΒΕ, κ. Τάκης Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), κ. Ευάγγελος Καλούσης, η κα Μαριάννα Παρασκευά ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλονίκης κ. Αχιλλέας Φώλιας, και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τράπεζα Τροφίμων, Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας κ. Παναγής Βουρλούμης.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του ΙΟΒΕ (www.iobe.gr) και της Τράπεζας Τροφίμων (www.traptrof.gr). 

Πρόσκληση

Διαβάστε το πρόγραμμα εδώ

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24 Οκτωβρίου 2017
Ώρα:
18:00
Ετικέτες Εκδήλωση

Χώρος Διεξαγωγής

Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138
Αθήνα,Ελλάδα