Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Ημέρα Μνήμης και Τιμής στον Συνεταιριστή» στη Ζαγορά Πηλίου

21 Οκτωβρίου 2018

zagorin

Συνεπής ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, που έχει γίνει πασίγνωστος από το εμπορικό σήμα ΖΑΓΟΡΙΝ, θα γιορτάσει, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, την «Ημέρα Μνήμης και Τιμής στον Συνεταιριστή». Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων διοργανώνονται στον εξωτερικό χώρο του συσκεθεσσαλίυαστηρίου διάφορες εκδηλώσεις, γιορτάζοντας ταυτόχρονα και τη λήξη της συγκομιδής των μήλων. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που ξεκινά με επιμνημόσυνη δέηση για ιδρυτές και θανόντες συνεταιριστές, ανακοινώνονται σημαντικά ζητήματα για την εξέλιξη της Οργάνωσης από τα μέλη της διοίκησης. Η μέρα ολοκληρώνεται με παραδοσιακό γλέντι.

Στη φετινή γιορτή θα προβληθούν τα αποτελέσματα προγράμματος που αφορά τον καθαρισμό και ανακύκλωση ύδατος που χρησιμοποιείται στο διαλογητήριο του Συνεταιρισμού. Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα LIFE, από το οποίο χρηματοδοτείται και έχει την κωδική ονομασία LIFE PureAgroH2O. Υλοποιείται σε συνεργασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, του Εθνικού Κέντρου Φυσικών Επιστημών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και του Πανεπιστημίου της Αλμερίας στην Ισπανία, υπό τον συντονισμό του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

Το έργο θα παρουσιαστεί αναλυτικά από την Αιμιλία Μαρκέλλου, γεωπόνο – ερευνήτρια στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο – Συντονίστρια του προγράμματος και από τον Πολύκαρπο Φαλάρα, διευθυντή Ερευνών Φυσικοχημείας στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.ί

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
21 Οκτωβρίου 2018
Ετικέτες Εκδήλωση