Ημερίδα ΕΛΓΟ και TSAKIRIS FAMILY για την ανάδειξη αποτελεσμάτων στη παραγωγή αυγού υψηλής διατροφικής αξίας

Η εταιρεία TSAKIRIS FAMILY και το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών (Ι.Κ.Ε) του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “ΔΗΜΗΤΡΑ” (ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ) στο πλαίσιο της «Εκστρατείας ενημέρωσης και επιδεικτικής εκτροφής – OlivEgg», συνδιοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 και ώρα 18:00 – 20:00 στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης Αριστοτέλους 27, 4ος όροφος στην αίθουσα συνεδριάσεων «Παναγιώτης Παπαδόπουλος». 

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κ. Αναστάσιος Καπνοπώλης, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γιουτίκας. 

Το OlivEgg είναι ένα διεπιστημονικό έργο που στοχεύει στην δημιουργία ενός καινοτόμου προϊόντος αυγού, αναβαθμισμένης διατροφικής σύνθεσης και άρα προστιθέμενης αξίας που θα παράγεται σύμφωνα με τις αρχές της υγείας και ευζωίας των ζώων της  κυκλικής οικονομίας και της στρατηγικής πράσινης ανάπτυξης. 

Η ημερίδα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ενημέρωσης των πτηνοτρόφων, επαγγελματιών παρασκευής  και εμπορίας ζωοτροφών καθώς και των καταναλωτών.

Ομιλητές

Δρ Αντώνιος Ζδράγκας , Κτηνίατρος-Διευθυντής
Ερευνών, Διευθυντής του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών
Θεσσαλονίκης, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός -ΔΗΜΗΤΡΑ  
«Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών και  Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας, τρέχουσα ερευνητική δραστηριότητα»
 
Δρ. Άννα Δεδούση, Κτηνίατρος- Εντεταλμένη
Ερευνήτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη του έργου, Ινστιτούτο
Κτηνιατρικών Ερευνών, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-
ΔΗΜΗΤΡΑ 
«Συνοπτική παρουσίαση του έργου OlivΕgg: στόχος,
μεθοδολογία, συμπεράσματα»

Παύλος Τσακίρης, Tsakiris Family ΑΕ, Συντονιστής
του έργου OlivEgg.
«Συνεργασία της Tsakiris Family ΑΕ με το Ινστιτούτο
Κτηνιατρικών Ερευνών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού
Δήμητρα κατά τη διάρκεια του έργου OlivΕgg»

Κωνσταντίνος Κορνιωτάκης, SPARTA LIFE A.E     
«Τα χαρακτηριστικά και η παρασκευή της Σύνθετης Πάστας Ελιάς».

Αστέριος Τζίμας, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος
PARAMOUNT A.E «Εμπειρία καταναλωτή από το τεστ γευσιγνωσίας»

Μαρκέλλα Μπαϊρακτάρη, διατροφολόγος MSc   
Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής
«Διατροφική αξία αυγού (όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε ως καταναλωτές)».