Ο Κώστας Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας υποστήριξε ότι «το συνέδριο της Gaia ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ διαφέρει από όλα τα άλλα συνέδρια σε αξία και ουσία»

Επίσης τόνισε στην ομιλία του ότι το 50% του αγροτικού εισοδήματος προέρχεται από αποφάσεις, όχι με βάση την αγορά αλλά την ευρωπαϊκή οικονομική επιδότηση/ενίσχυση. Καινοτομία, εξωστρέφεια, αλλά με αξιοποίηση των πόρων για τον πρωτογενή τομέα, είναι ο στόχος.

Δήλωσε στο ypaithros.tv :

«Οι Περιφέρειες έχουν ένα αντικειμενικό, στρατηγικό πλεονέκτημα, είναι κοντά στον άνθρωπο, στον αγρότη, στον παραγωγό…Μόνοι μας δεν μπορούμε, πρέπει το κράτος να σκύψει από πάνω , να φύγουμε από το παλιό μοντέλο διαχείρισης της ΚΑΠ και να κάνουμε μικρές ανατροπές. Η ΚΑΠ έχει πάρα πολλούς πόρους, αυτά τα χρήματα πρέπει να πιάσουν τόπο…»

Σχετικά με τις προτεραιότητες της Περιφέρειας στον αγροτοδιατροφικό τομέα αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη και τις δράσεις της.

«Η Στερεά Ελλάδα έχει το 10 % του εθνικού αγροτικού προϊόντος, τομέας εξαιρετικά σημαντικός. Στόχος  είναι να πάρουν τα προϊόντα της Στερεάς τη θέση  που τους αξίζει στα ράφια του πλανήτη. Συνδέουμε τη αγροτοδιατροφή με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, προωθούμε τις δυνατότητες και τους αναξιοποίητους θησαυρούς μας…επιπλέον, προσπαθούμε να μειώσουμε την απόσταση του αγρότη, παραγωγού  με το κράτος, ενισχύουμε δράσεις καινοτομίας μέσω της  Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης.

Τέλος, επισήμανε ότι χωρίς  να έρθει η νέα τεχνολογία στο χωράφι δεν μπορούμε να φέρουμε και τους νέους ανθρώπους στην αγροτική παραγωγή.

Τα βήματα για γίνεις μελισσοκόμος