Η Ειρήνη Βερυκάκη – Γεσίου διανύει αισίως το 100ό έτος της ηλικίας της. Η στάση ζωής της πηγάζει από τις ποικίλες αγροτικές εργασίες στις οποίες μυήθηκε και πρωτοστάτησε σε νεότερη ηλικία, στον Άγιο Κωνσταντίνο Ρεθύμνου. Με πατέρα ελαιοπαραγωγό, η κα. Γεσίου πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της συλλέγοντας και η ίδια ελιές. Τότε, οι καρποί μαζεύονταν με τα χέρια, ένας ένας ξεχωριστά· μια διαδικασία ιδιαίτερα επίπονη.

Από τότε μέχρι σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει, όμως το μάζεμα της ελιάς παραμένει κουραστικό για τον αγρότη. Παρ’ όλα αυτά, η κα. Γεσίου φιλοδοξεί να διευκολύνει την ελαιοσυγκομιδή με μια πρακτική κατασκευή δικής της έμπνευσης.

Tα σχέδια εστάλησαν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον. Για την ίδια, αυτή ήταν μια προσωπική δικαίωση των κόπων της.

Τα σοβαρά προβλήματα όρασης που αντιμετωπίζει δεν απέτρεψαν την κα Γεσίου να αποτυπώσει πάνω στο χαρτί τα σχέδια της χρηστικής κατασκευής, που σας παρουσιάζουμε σε εικόνες. Την ιδέα της την ανακοίνωσε λίγο μετά την έλευση του 2017, ώστε να συμπίπτει χρονικά με το 100ό έτος της ηλικίας της.

Τα βήματα για γίνεις μελισσοκόμος