18ο Εντομολογικό Συνέδριο: Επισκοπήσεις νεοφανών εχθρών και καταπολέμηση κουνουπιών 01/01

18o-entomologiko-synedrio-episkopiseis-neofanon-echthron-kai-katapolemisi-kounoupion-173620

Το 18ο Εντομολογικό Συνέδριο θα υποδεχθεί η Κομοτηνή από τις 15 έως τις 18 Οκτωβρίου με αξιόλογους εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το συνέδριο θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής όπου θα λάβει χώρα και η γενική συνέλευση της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος που το διοργανώνει. Θα παρουσιαστούν πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες και εικονογραφημένα κείμενα σχετικά με τους κλάδους της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας της Εντομολογίας, Ακαρεολογίας και Νηματωδολογίας.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Νίκος Κολάτσος, μεταφέρει στην «ΥΧ» ότι στόχος του συνεδρίου είναι «η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εντομολογικής έρευνας των ελληνικών πανεπιστημίων, καθώς και η υποβολή των καλύτερων προτάσεων για διάφορους εχθρούς που απασχολούν την περιοχή μας, αλλά και όλη την Ελλάδα». Σημειώνει πως θα έχουν ενδιαφέρον όχι μόνο οι ερευνητικές παρουσιάσεις, αλλά και τα δύο θέματα στρογγυλής τραπέζης: Το ένα επικεντρώνεται στις επισκοπήσεις των νεοφανών εχθρών. Αφορά επιβλαβείς εχθρούς που δεν υπάρχουν στη χώρα μας, πλην όμως υπάρχει ένα σύστημα παρακολούθησης πιθανής εμφάνισής τους.

Το άλλο έχει να κάνει με την καταπολέμηση των κουνουπιών. Μέσα από τις εισηγήσεις και τη συζήτηση θα παρουσιαστούν οι καλύτερες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο κ. Κολάτσος σημειώνει ότι έχουν προσκεκλημένο ομιλητή από την Καλιφόρνια ο οποίος θ’ αναφερθεί στην καταπολέμηση των κουνουπιών. Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, θα γίνει Διαγωνισμός Φωτογραφίας με εντομολογικά θέματα. Επίσης, θα λειτουργήσει Έκθεση Εντομολογικών Συλλογών στον χώρο του συνεδρίου με εκθέματα από το Εντομολογικό Μουσείο Βόλου, του μεγαλύτερου και πληρέστερου ιδιωτικού εντομολογικού μουσείου των Βαλκανίων.