Σε Λάρισα και Τρίκαλα οι τελευταίες εκδηλώσεις «open days» του ΕΛΓΟ 01/01

se-larisa-kai-trikala-oi-teleftaies-ekdiloseis-open-days-tou-elgo-139801

Στο πλαίσιο των ενεργειών δημοσιοποίησης των έξι Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) στον αγροτικό τομέα, που έχει θεσμοθετήσει και λειτουργεί ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, διενεργείται μια σειρά εκδηλώσεων «open days» με στόχο οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίσουν τις δραστηριότητες και τα αντικείμενά τους.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14/5/2022 στην Αμαλιάδα, στο πλαίσιο του 4ου φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα  Αμαλιάδα» και η δεύτερη στο ΙΕΚ Ιωαννίνων – Γαλακτοκομική Σχολή  την Τρίτη 17/5/2022.  Στις εκδηλώσεις αυτές ο Πρόεδρος του Οργανισμού καθηγητής Σέρκος Χαρουτουνιάν παρουσίασε σε γενικές γραμμές τους άξονες δραστηριότητας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στις δράσεις Κατάρτισης και τις δομές Εκπαίδευσης του Οργανισμού.

Σε κάθε εκδήλωση δυο παλαιότεροι (απόφοιτοι) σπουδαστές των Σχολών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αναφέρθηκαν στις σπουδές τους και την επαγγελματική δραστηριότητα που ξεκίνησαν μετά την αποφοίτησή τους, ενώ στα Ιωάννινα η Διευθύντρια της Σχολής αναφέρθηκε στην ιστορία,  το έργο και τη σημασία της Γαλακτοκομικής Σχολής για τον πρωτογενή τομέα της χώρας.

Οι εκδηλώσεις «open days» θα συνεχιστούν την Τρίτη 24/5/2022 στο ΙΕΚ Λάρισας-Αβερώφειος Γεωργική Σχολή οι οποία διαθέτει δύο ειδικότητες: α: τεχνικός συντήρησης και επισκευής γεωργικών μηχανημάτων και β: διαχειριστής συστημάτων εκτροφής αγροτικών ζώων και την Τετάρτη 24/5/2022 στο ΙΕΚ  Τρικάλων – Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας.