Από τις 29/9 έως τις 2/10 το 19ο Δασολογικό Συνέδριο στο Λιτόχωρο Πιερίας 01/01

apo-tis-29-9-eos-tis-2-10-to-19o-dasologiko-synedrio-sto-litochoro-pierias-173040

Το 19ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο με τίτλο «Η συμβολή των δασικών οικοσυστημάτων στην ορεινή οικονομία και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος» διοργανώνει η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Ε.). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Λιτόχωρο (29 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου 2019) υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Στην προσπάθεια συμβάλλουν επίσης οι εξής φορείς: το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.) με τα δυο δασικά ινστιτούτα τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσ/νίκης και Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων Αθηνών), το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος τον Α.Π.Θ., το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ), η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης με τις τοπικές Δασικές Υπηρεσίες, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονία & Θράκης, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Δίου – Ολύμπου και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Το Συνέδριο αυτό γίνεται κάθε δυο χρόνια και αποτελεί το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός του δασικού κλάδου της χώρας μας, αναμένεται δε να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 500 σύνεδροι, η πλειονότητα των οποίων θα προέρχεται γενικότερα από τον γεωτεχνικό χώρο. Φέτος το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Λιτόχωρο, στους πρόποδες του μυθικού βουνού των Θεών τον Ολύμπου, το οποίο αποτελεί τον πρώτο Εθνικό Δρυμό της χώρας (1938) και Παγκόσμιο Απόθεμα Βιόσφαιρας της UΝΕSCΟ. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των εργασιών τον συνεδρίου, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ερευνών κορυφαίων επιστημόνων της Δασολογικής επιστήμης και του Φυσικού Περιβάλλοντος, ενώ τα πορίσματά τους πρόκειται να δώσουν απαντήσεις σε πολλά από τα επείγοντα δασικά και περιβαλλοντικά ζητήματα της χώρας μας.

Παρουσία και του υπουργού ΠΕΝ Κωστή Χατζηδάκη

Ο κ. Χατζηδάκης, κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου και ώρα 18:30, θα πραγματοποιήσει ομιλία και θα παρουσιάσει τις βασικές προτεραιότητες της δασικής πολιτικής της κυβέρνησης. 

Πηγή: voria.gr

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου