ΑΠΘ: To 1o ετήσιο Forum με θέμα «Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη» από 9 έως 11/12 01/01

apth-to-1o-etisio-forum-me-thema-epicheirimatikotita-kai-viosimi-anaptyxi-apo-9-eos-11-12-215499

Το πρώτο ετήσιο Forum διοργανώνει η Συμμαχία για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EPICUR, στην οποία συμμετέχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από τις 9 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2020. Η φετινή διοργάνωση διεξάγεται ηλεκτρονικά και φιλοξενείται από το Karlsruhe Institute of Technology (ΚΙΤ) της Γερμανίας.

Στο επίκεντρο του 1ου Forum βρίσκεται η θεματική ενότητα «Entrepreneurship & Sustainability» («Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη»), ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες και εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη θεμάτων, όπως η νεανική επιχειρηματικότητα, η χρηματοδότηση προγραμμάτων για το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή. 

Το πρόγραμμα του 1ου Forum πλαισιώνεται από τις δράσεις:

Οι συγκεκριμένες δράσεις δίνουν την ευκαιρία παρουσίασης ποικίλων θεμάτων που απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες κοινού (φοιτητές, διδακτικό προσωπικό, στελέχη διοίκησης, νέους επιχειρηματίες) αλλά και γνωριμίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών των Πανεπιστημίων της Συμμαχίας στο πνεύμα του EPICUR.

Το EPICUR (https://www.auth.gr/epicur) ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019 και είναι μία από τις πρώτες 17 συμμαχίες που δημιουργήθηκαν για να υπηρετήσουν τον θεσμό του «Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου». Οκτώ κορυφαία Πανεπιστήμια από έξι χώρες της Ευρώπης ένωσαν τις δυνάμεις τους, ανταποκρινόμενα στην καινοτόμο πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία του θεσμού του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Στη συμμαχία EPICUR μαζί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμμετέχουν οι εξής εταίροι: University of Strasbourg (Γαλλία) -επικεφαλής, Adam-Mickiewicz University (Πολωνία), University of Amsterdam (Ολλανδία), University of Freiburg (Γερμανία), University of Haute-Alsace (Γαλλία), Karlsruhe Institute of Technology (Γερμανία) και University of Natural Resources and Life Sciences (Αυστρία).

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του 1ου EPICUR Forum στον σύνδεσμο: https://epicur.education/event/epicur-annual-forum/

Για συμμετοχή στο Forum απαιτείται εγγραφή, μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2020, στον σύνδεσμο https://indico.scc.kit.edu/event/2252/registrations/332/

https://www.youtube.com/watch?v=yhMDNzBmmek

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα του Forum