Η βιωσιμότητα του παγκόσμιου συστήματος τροφίμων και η συμβολή της καινοτομίας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 01/01

i-viosimotita-tou-pagkosmiou-systimatos-trofimon-kai-i-symvoli-tis-kainotomias-sto-oikonomiko-foroum-ton-delfon-230673

O κρίσιμος ρόλος του παγκόσμιου συστήματος παραγωγής τροφίμων στην αναγέννηση του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ανθρώπινη υγεία θα αναλυθεί στη συζήτηση-πάνελ “Future of Food Sustainability and Innovation, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εργασιών του φετινού Οικονομικού Forum των Δελφών. Tο συντονισμό και την επιμέλεια του περιεχομένου θα αναλάβει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» Έφη Λαζαρίδου, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Rutgers.

Διακεκριμένοι ομιλητές της παγκόσμιας σκηνής του αγροδιατροφικού τομέα, θα συζητήσουν σχετικά με την επάρκεια τροφίμων, τον ρόλο της καινοτομίας στο μετασχηματισμό των συστημάτων παραγωγής τροφίμων, και τις νέες διατροφικές αντιλήψεις που διαμορφώνονται παγκοσμίως με στόχο τόσο την ανθρώπινη όσο και την πλανητική υγεία. Το θέμα αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς το παγκόσμιο σύστημα διατροφής καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που επιφέρουν η πανδημία και η κλιματική αλλαγή και να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες προκειμένου να γίνει βιώσιμο.

Βασικοί συμμετέχοντες του πάνελ είναι η Sara Boettiger, Head of Global Public Affairs, Science & Sustainability, Bayer USA, ο Lou Cooperhouse, President & CEO, BlueNalu USA και ο Roy Steiner, Senior Vice President, The Rockefeller Foundation’s Food Initiative USA.

Στην συζήτηση θα απαντηθούν καίρια ερωτήματα για την επόμενη μέρα των συστημάτων παραγωγής τροφίμων: Πώς η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να συμβαδίσει με την εξοικονόμηση φυσικών πόρων; Ποια είναι τα στοιχεία που προσδιορίζουν την σύγχρονη προσέγγιση της υγιεινής διατροφής και τι ποσοστό της ανθρωπότητας έχει τη δυνατότητα να την υιοθετήσει; Πώς η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (Green Deal), η οποία αποτελεί μία νέα αναπτυξιακή στρατηγική που αντιμετωπίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον ως ενιαίο οργανισμό, μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κλιματικών προκλήσεων έχοντας ως βασικά εργαλεία την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες;

Η συζήτηση θα διεξαχθεί την Τρίτη 11/5/2021 στις 12.00 και η παρακολούθηση είναι ελεύθερη με προεγγραφή εδώ.