ΔιαΝΕΟσις: Διαδικτυακή Συζήτηση για την Ανασυγκρότηση του ΕΣΥ 01/01

dianeosis-diadiktyaki-syzitisi-gia-tin-anasygkrotisi-tou-esy-209361

Η διαΝΕΟσις διοργανώνει ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση για το “Νέο ΕΣΥ” με αφορμή την πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 19:00 (zoom link).

Η έρευνα, την οποία συνέγραψαν επτά καθηγητές πανεπιστημίου από πέντε διαφορετικά ΑΕΙ, περιγράφει ένα σύγχρονο και αποκεντρωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, με έμφαση στην κοινωνική ισότητα, την κλινική αποτελεσματικότητα και την οικονομική βιωσιμότητα.

Στην εκδήλωση, την οποία θα συντονίσει ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος, θα συμμετέχουν οι:

– Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας (tbc)

– Γιάννης Τούντας, Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της διαΝΕΟσις και επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας

– Μίνα Γκάγκα, Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας – συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία

– Μιλτιάδης Νεκτάριος, Καθηγητής Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και μέλος της ερευνητικής ομάδας

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση, δηλώνοντας συμμετοχή εδώ:

 

Εν τω μεταξύ, στην ειδική σελίδα της διαΝΕΟσις για την πανδημία του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις της προστέθηκαν δύο νέα άρθρα. Πιο συγκεκριμένα:

H Κατερίνα Σώκου, non-resident Senior Fellow στο Atlantic Council, σχολιάζει το πώς διαμορφώνεται η διατλαντική σχέση υπό την πίεση της πανδημίας, καθώς και τα βασικά διακυβεύματα ειδικότερα στις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ στη σημερινή σύνθετη συγκυρία.

Ακόμα, ο Senior Editor της διαΝΕΟσις Ηλίας Νικολαΐδης καταγράφει και αναλύει τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το πώς θα διατεθούν 750 δισεκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης και δανείων για την καταπολέμηση των οικονομικών επιπτώσεων της Covid-19, μια πολύ χρήσιμη εισαγωγή για ένα θέμα που θα μας απασχολήσει πολύ στο άμεσο μέλλον.