ΔΟΒ: Σειρά εσπερίδων για την βαμβακοκαλλιέργειας σε Μεσολόγγι, Γιαννιτσά, Ξάνθη και Λάρισα 01/01

dov-seira-esperidon-gia-tin-vamvakokalliergeias-se-mesolongi-giannitsa-xanthi-kai-larisa-78254

Η Διεπαγγελματική Βάμβακος (ΔΟΒ) στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων της για την προώθηση του Ελληνικού Βάμβακος διοργανώνει τρεις ξεχωριστές εσπερίδες με θέμα: «ΑΥΞΗΣΗ ΑΞΙΑΣ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ» σε Μεσολόγγι, Γιαννιτσά και Ξάνθη.

Η πρώτη από τη σειρά των εσπερίδων θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι στις 11/02 στο Τρικούπειο Πνευματικό Κέντρο (Ναυπάκτου 40), θα ακολουθήσουν τα Γιαννιτσά στις 13/02 στο Ονείρων Ζεύξη (3ο Χλμ. Γιαννιτσών-Αλεξάνδρειας) και θα ολοκληρωθούν στην Ξάνθη στις 18/02 στο Elisso Xenia Hotel (Βασ. Σοφίας 9).

Τέλος η ΔΟΒ και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στα πλαίσια της αναβάθμισης της βαμβακοκαλλιέργειας, διοργανώνουν το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι», στη Λάρισα στις 21 Φεβρουαρίου 2020, με τη συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη και του Υφυπουργού κ. Κώστα Σκρέκα.

Οι ενότητες και οι ομιλίες του συνεδρίου προσανατολίζονται στους εξής άξονες: 

  • Την Εθνική Στρατηγική για το βαμβάκι
  • Την ποιότητα του προϊόντος
  • Τη γεωργία ακριβείας
  • Τους εχθρούς και τις ασθένειες του βαμβακιού καθώς και
  • Την αύξηση παραγωγής μέσω λίπανσης και άρδευσης.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικοί φορείς, στελέχη του ΕΛΓΟ, εκπρόσωποι φορέων και αγροτικών συνεταιρισμών, παραγωγοί, εκκοκκιστές θα συζητήσουν και θα προσεγγίσουν καίρια θέματα που απασχολούν την ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια με κύριο σκοπό τη χάραξη στρατηγικών επιλογών για το προϊόν και την πρόσδοση προστιθέμενης αξίας σε αυτό.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα των Εσπερίδων