Δύο θεματικές εκδηλώσεις για το ΕΣΠΑ στην 84η ΔΕΘ 01/01

dyo-thematikes-ekdiloseis-gia-to-espa-stin-84i-deth-170455

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 84η ΔΕΘ η γενική γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ, η οποία θα συμμετέχει με περίπτερο στην Έκθεση, διοργανώνει δύο θεματικές εκδηλώσεις αναφορικά με τις προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που φέρνει η νέα προγραμματική περίοδος ΕΣΠΑ 2021-2027.

Η πρώτη έχει θέμα «Νέα πολιτική συνοχής 2021-2027. Οι νέες προκλήσεις για την επιχειρηματικότητα και το ΕΣΠΑ» και θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:30 – 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αιμίλιος Ριάδης». Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης και θα μιλήσουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Γεώργιος Χρυσολούρης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης (ΣΕΠΑΝ) κ. Δημήτρης Κονταξής, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρης Σκάλκος.

gaia-sense

Η δεύτερη εκδήλωση έχει θέμα «Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για την ενίσχυση της  Βιώσιμης Τοπικής Ανάπτυξης». Θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο Περίπτερο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Pavilion 13, ΔΕΘ και ώρα 17:00-19:00.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ κ. Νικόλαος Ματζούφας, οποίος θα αναπτύξει το θέμα της Τοπικής Ανάπτυξης και των ανθεκτικών υποδομών ΣΔΙΤ.

Θα μιλήσουν, ακόμη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης, η πολεοδόμος χωροτάκτης κα Τασία Λαγουδάκη, και η  Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού, Στρατηγικής και Αξιολόγησης του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κα Μαρία Κωστοπούλου.