Εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή 12/5 η «Alexpo 2023» με γεύση από τον Έβρο 01/01

egkainiazetai-simera-paraskevi-12-5-i-alexpo-2023-me-gefsi-apo-ton-evro-292293

Ανοίγει σήμερα, Παρασκευή, 12 Μαΐου τις πύλες της στην Αλεξανδρούπολη η 19η Διεθνής Εμπορική Έκθεση «Alexpo 2023», που λαμβάνει χώρα στον Λιμένα Αλεξανδρούπολης και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλο Τοψίδη, επέλεξαν την ημερομηνία για να συμπέσει με την απελευθέρωση της πόλης στις 14 Μαΐου. «Κάθε σκέλος του προγράμματος της Alexpo 2023 διαμορφώθηκε ώστε να συμβάλει στη δημιουργία μιας έκθεσης με υψηλή δυναμική και απήχηση που θα παράσχει στους συμμετέχοντες και στους επισκέπτες νέα ερεθίσματα και αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της αγοράς, αλλά και της τοπικής κοινωνίας».

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης φιλοξενούνται εκδηλώσεις γαστρονομίας με γνωστούς σεφ που μαγειρεύουν: στον τόπο τους (ο Εβρίτης Βαγγέλης Δρίσκας), ελληνικό street food με τοπικά προϊόντα (ο Σταύρος Βαρθαλίτης), ποντιακή γαστρονομία (η Σόφη Ουργαντζίδου), παραδοσιακό πρωινό (η Ευτυχία Χαρμανίδου). Στο φινάλε της διοργάνωσης, στις 16 Μαΐου, εκπαιδευτικοί και σπουδαστές του ΙΕΚ Θράκης του υπουργείου Τουρισμού θα παραδώσουν μαθήματα μαγειρικής.