Περιφέρεια Κρήτης: «Έξυπνη Μεταποίηση» και δράσεις χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης 01/01

perifereia-kritis-exypni-metapoiisi-kai-draseis-chrimatodotisis-apo-to-tameio-anakampsis-163855

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Χανίων διοργανώνουν τρεις εκδηλώσεις σε αυτές τις πόλεις για ενημέρωση του επιχειρηματικού κοινού σχετικά με τη δράση «Έξυπνη Μεταποίηση», που υλοποιούν η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Η δράση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση-Next Generation EU και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα γίνουν την Τετάρτη 27 Ιουλίου στο Ηράκλειο, στις 19:00, στην αίθουσα Καστελλάκη, την Πέμπτη 28 Ιουλίου στο Ρέθυμνο, στο ΕΒΕ, στις 19:00, και την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στις 19:30, στο ΕΒΕ Χανίων.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας και η συντονίστρια Task Force έργων RRF Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, Κατερίνα Οικονόμου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την δομή του προγράμματος χρηματοδότησης, καθώς και «τεχνικά» θέματα που αφορούν στη σχετική πρόσκληση υποβολής προτάσεων.

Το πρόγραμμα «Έξυπνη Μεταποίηση» απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και έχει σκοπό την ενίσχυση της τεχνολογικής υποδομής τους και την αναβάθμιση του κατασκευαστικού εξοπλισμού τους με χρήση έξυπνων τεχνολογιών αιχμής, με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς και την εκπαίδευση του ανθρωπίνου δυναμικού στις ανωτέρω υποδομές. Χρηματοδοτούνται επενδυτικά σχέδια που αφορούν σε τεχνολογίες του ευρύτερου πεδίου του λεγομένου Industry 4.0 και συνεισφέρουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον αυτοματισμό των γραμμών παραγωγής, την άμεση επικοινωνία μεταξύ συσκευών που χρησιμοποιούν ενσύρματα και ασύρματα κανάλια επικοινωνίας, καθώς και την παραγωγή πρωτότυπων και εξατομικευμένων προϊόντων.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ