Η έκθεση ελληνικού κρασιού, Οινόραμα 7-9 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο 01/01

i-ekthesi-ellinikou-krasiou-oinorama-7-9-martiou-sto-zappeio-megaro-187903

Από 7 έως 9 Μαρτίου θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο η έκθεση ελληνικού κρασιού, Οινόραμα. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πάνω από 2.000 κρασιά από 300 και πλέον οινοποιεία της Ελλάδας και του εξωτερικού θα βρεθούν στο Ζάππειο Μέγαρο με καθιερωμένα εμπορικά σήματα, με νέες κυκλοφορίες και με την καταπληκτική εσοδεία του 2019 ―αναμφίβολα μία από τις καλύτερες των τελευταίων 50 ετών.

Η έκθεση πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις και πολλές επιμέρους γευστικές δοκιμές.

Οι οργανωτές αναμένουν περισσότερους από 10.000 επισκέπτες. Στο Οινόραμα ανοίγονται κάθε χρόνο πάνω από 25.000 φιάλες κρασί. Ανάμεσα στις χιλιάδες ετικέτες της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις καλύτερες και πιο ακριβές του ελληνικού αμπελώνα, κρασιά-εκπροσώπους όλων των ονομασιών προέλευσης της χώρας και τις πιο διαδεδομένες γηγενείς ποικιλίες αμπέλου που είναι, τη στιγμή αυτή, η αιχμή του δόρατος του ελληνικού κρασιού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες επισκέπτες έχει η αίθουσα των «Οινικών Αποκαλύψεων» του Οινοράματος, με πολύ μικρά και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία καθώς και το αντίστοιχο «wine bar» που φιλοξενεί ιδιαίτερα και πιο σπάνια κρασιά από αφανείς ποικιλίες αμπέλου και από μη-συμβατικές μεθόδους οινοποίησης και παλαίωσης (π.χ. κρασιά οινοποιημένα σε αμφορείς ή παλαιωμένα μέσα στη θάλασσα) και ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης.

Ανανεωμένη είναι εφέτος και η «Πλατεία Γευσιγνωσίας» του Οινοράματος, μία «έκθεση μέσα στην έκθεση», που πρώτο το Οινόραμα υλοποίησε ως ιδέα, πριν από 15 χρόνια. Στην Πλατεία Γευσιγνωσίας παρουσιάζονται τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα με σύστημα αυτοεξυπηρέτησης («self-pour»), όπου δηλαδή ο επισκέπτης δοκιμάζει «ασυνόδευτος» και με τους ρυθμούς του, επιλεγμένους οίνους (πάνω από 250 ετικέτες) πριν αρχίσει να περιπλανιέται μέσα στην κυρίως έκθεση. Η είσοδος στην Πλατεία Γευσιγνωσίας, που εφέτος θα στεγαστεί σε μία μεγάλη εξωτερική τέντα στην είσοδο του Ζαππείου Μεγάρου, επιτρέπεται μόνο σε επαγγελματίες επισκέπτες.

Η έκθεση θα λειτουργήσει τρεις ημέρες (Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, 7-9 Μαρτίου) με ώρες λειτουργίας 10:00-19:00 και τη Δευτέρα αφιερωμένη στους επαγγελματίες επισκέπτες. Είσοδος 15 ευρώ (δωρεάν για τους επαγγελματίες) και 12 ευρώ με προαγορά εισιτηρίου από την ticketservices.gr & Public.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ