Γευστικές δοκιμές κρασιών από όλη την Ελλάδα και επισκέψεις σε οινοποιεία, από ειδήμονες του κλάδου 01/01

gefstikes-dokimes-krasion-apo-oli-tin-ellada-kai-episkepseis-se-oinopoieia-apo-eidimones-tou-kladou-109965

Είκοσι μέλη του Ινστιτούτου των «Masters of Wine», θα επισκεφτούν την Ελλάδα ‪από 28 Σεπτεμβρίου 2019 έως 5 Οκτωβρίου 2019‬, μετά από πρόσκληση του οργανισμού Enterprise Greece, σε ένα ταξίδι  που  περιλαμβάνει περιοδεία στην Αθήνα, την Κρήτη και την Σαντορίνη. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από ειδικές εκδηλώσεις δοκιμών, να γευτούν 125 κρασιά από όλη την Ελλάδα αλλά και να επισκεφτούν αμπελώνες  και οινοποιεία.

Σε ανακοίνωση του οργανισμού αναφέρεται ότι το συγεκρικένο ινστιτούτο είναι ένας θεσμός παγκοσμίου κύρους, με 390 μέλη σε 30 χώρες, τα οποία, κατέχουν  τον τίτλο αυτό, έπειτα από υψηλού επιπέδου διαδικασία πιστοποίησης, και είναι σε θέση να γνωρίζουν λεπτομερώς τον παγκόσμιο αμπελώνα και τα κρασιά του. Πρόκειται για τους σημαντικότερους  εκπροσώπους  στο χώρο του κρασιού και συγχρόνως  ισχυρές προσωπικότητες της δημοσιογραφίας, του εμπορίου και της παραγωγής οίνων. Ο καθένας τους αναγνωρίζεται ως αυθεντία τόσο στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται  όσο και διεθνώς – και η γνώμη του ασκεί ισχυρή επιρροή τόσο στο εμπορικό όσο στο καταναλωτικό κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  προηγούμενη επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί το 2013 και ότι στην φετινή διοργάνωση, τον οργανισμό  Enterprise Greece υποστηρίζουν οι δύο Έλληνες Masters of Wine, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης και ο Γιάννης Καρακάσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ