ΙΠΚ: Εκδήλωση για τις Διεργασίες Αναλυτικής Τεχνολογίας (PAT) και εφαρμογές στην παραγωγή κρέατος 01/01

ipk-ekdilosi-gia-tis-diergasies-analytikis-technologias-pat-kai-efarmoges-stin-paragogi-kreatos-225723

To ΙΠΚ (Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος) διοργανώνει τη Δευτέρα 22/3/2021 και ώρα 5.00 μ.μ. ανοιχτή διαδυκτιακή εκδήλωση webcast με θέμα «Διεργασίες Αναλυτικής Τεχνολογίας (PAT) και εφαρμογές στην Παραγωγή Κρέατος και Προϊόντων του.  Επαλήθευση του ΣΔΑΤ». Το webast θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom.  https://us02web.zoom.us/j/83725996328?pwd=M2hSY0VJdXhSQWQxNXA2YjFOb0FPdz09

Meeting ID: 837 2599 6328
Passcode: 478758

Η ανάπτυξη και εφαρμογή των Διεργασιών Αναλυτικής Τεχνολογίας (Process Analytical Technology, PAT) στη βιομηχανία επεξεργασίας είναι απόρροια της διαπίστωσης ότι ο ποιοτικός έλεγχος δεν θα πρέπει να λαμβάνει χώρα σε επίπεδο τελικών προϊόντων αλλά να στηρίζεται στο σχεδιασμό των διεργασιών με προδιαγραφές ποιότητας. 

Η προσέγγιση PAT στην επεξεργασία των τροφίμων αφορά σε ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο στοχεύει στη διασφάλιση της ποιότητας του τελικού προϊόντος κατά τρόπο αποδοτικό, ανιχνεύσιμο και περιβαλλοντικά υπεύθυνο μέσω on-line/in-line μετρήσεων κρίσιμων παραμέτρων σε πραγματικό χρόνο.

Με βάση τις παραπάνω τεχνολογίες (μεμονωμένα ή σε συνδυασμό) έχουν αναπτυχθεί αισθητήρες, οι οποίοι αξιοποιούμενοι στα πλαίσια των PAT φαίνεται να παρέχουν σημαντική πληροφορία σε σχέση με την εκτίμηση της μικροβιολογικής ποιότητας, ασφάλειας, αυθεντικότητας και νοθείας προϊόντων κρέατος.

Τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στο ενδιαφέρον αυτό θέμα θα αναπτύξει ο καθηγητής Μικροβιολογίας τροφίμων του ΓΠΑ Γιώργος Νυχάς σε ανοιχτό webcast την Δευτέρα 22/3/2021.

Αμέσως μετά, ο καθηγητής Σπύρος Ραμαντάνης θα παρουσιάσει τις μεθόδους, διαδικασίες, δοκιμές, αξιολογήσεις για την “Επαλήθευση του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων” .

Διοργάνωση: ΙΠΚ (Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος)

Με την αιγίδα ΣΕΤΕ (Συμβουλευτική Επιτροπή Τεχνικών Εμπειρογνωμόνων) του  ΣΕΒΕΚ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος), Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία-ΕΚΕ, Ελληνική Κτηνιατρική Ακαδημία-ΕΚΑ.