Κομοτηνή: Από 15 έως 18 Οκτωβρίου το 18ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο 01/01

komotini-apo-15-eos-18-oktovriou-to-18o-panellinio-entomologiko-synedrio-166206

Από τις 15 έως τις 18 Οκτωβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής θα διεξαχθεί το 18ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο (18ο ΠΕΣ).

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου και η Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος, αντιλαμβανόμενες την πολλαπλή σημασία της επιστήμης της Εντομολογίας στη σύγχρονη γεωργία, διοργανώνουν το 18ο ΠΕΣ στοχεύοντας στα παρακάτω:

Α. τη διάχυση της πιο πρόσφατης και έγκυρης επιστημονικής γνώσης αλλά και της ουσιαστικής εφαρμογής των αποτελεσμάτων της έρευνας

Β. την ανταλλαγή απόψεων και την συζήτηση για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων

Γ.  την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ενημέρωση

Δ. την πρόκληση του ενδιαφέροντος του κοινωνικού συνόλου για γνωριμία με τα έντομα και γνώση της σημασίας τους

Για την πραγματοποίηση αυτών των σκοπών στο συνέδριο θα παρουσιαστούν διαλέξεις Ελλήνων και ξένων ομιλητών, διακεκριμένων στον τομέα τους. Θα παρουσιαστούν τα νεότερα ευρήματα της εντομολογικής έρευνας στην χώρα μας σε συνεδρίες προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων (posters). Θα μας απασχολήσουν επίκαιρα ζητήματα όπως η ολοκληρωμένη και βιολογική αντιμετώπιση εντομολογικών εχθρών, οι εξελίξεις στην χημική αντιμετώπιση, νεοεμφανισθέντες εχθροί και εχθροί που βρίσκονται προ των πυλών, θέματα δημόσιας υγείας και ζωονόσων που μεταδίδονται με έντομα. Επίσης, θα αναπτυχθούν δράσεις επικαιροποίησης γνώσεων και ενημέρωσης για τα έντομα.

Η Oργανωτική Eπιτροπή θα προσπαθήσει να οργανώσει ένα ενδιαφέρον και άρτιο συνέδριο. Όμως, για την επίτευξη των στόχων του συνεδρίου απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η δική σας παρουσία. Πιστεύοντας ότι αυτή θα βοηθήσει ποικιλοτρόπως την δραστηριότητά σας, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε είτε παρουσιάζοντας την εργασία σας είτε παρακολουθώντας τις εργασίες του συνεδρίου, λαμβάνοντας μέρος στις συζητήσεις και στις δράσεις του. Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και θα ανανεώνονται σταδιακά. 

Δείτε ΕΔΩ τους ομιλητές του Συνεδρίου

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα του Συνεδρίου

Δείτε ΕΔΩ οδηγίες για την υποβολή περίληψης