Με την εκδήλωση «ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ» εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας 01/01

me-tin-ekdilosi-giorti-ton-dason-eortastike-i-pagkosmia-imera-dasoponias-119468

Την ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ) του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “ΔΗΜΗΤΡΑ”, συνδιοργάνωσαν Ημερίδα με θέμα «ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ».

Στην Ημερίδα απεύθυναν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, η Βουλευτής Χαλκιδικής και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής κα Αικατερίνη Ιγγλέζη, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του ΥΠΕΝ Ομ. Καθηγητής ΑΠΘ Ιάκωβος Γκανούλης, ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Δρ. Νικόλαος Θεοδωρίδης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος και ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ. Γεώργιος Καρέτσος. Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτισαν επίσης ο Πρόεδρος της ΠΕΔΔΥ κ. Νικόλαος Μπόκαρης, η Γεν. Γραμματέας της ΕΕΔΔΥ κα Σοφία Κολλάρου και ο Πρόεδρος της ΠΟΔΔΥ κ. Γεώργιος Παπαδιάς.

Στην ημερίδα πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από Υπηρεσιακούς Παράγοντες, Ερευνητές και Εκπροσώπους Περιβαλλοντικών ΜΚΟ για τη δασική πολιτική και έρευνα με έμφαση σε εφαρμογές και εργαλεία για την προστασία και ανάπτυξη των δασικών οικοσυστημάτων καθώς και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν εισηγήσεις για τα νέα Ερευνητικά Προγράμματα του ΙΜΔΟ από την Δ/ντρια ΙΜΔΟ Δρ. Κ. Τσαγκάρη, για τις πηγές Χρηματοδότησης της Δασοπονίας από τον Δ/ντη Προγραμματισμού και Δασικής Πολιτικής Δρ. Δ. Βακάλη, για το Αστικό Πράσινο από την εκπρόσωπο του WWF Ελλάς κα Σ. Αξωνίδη, για την Καστανιά και Αγρο-Δασοπονία στην Π.Ε. Χανίων  από τον Επιστ. Συνεργάτη ΜΑΙΧ Δρ. Στέφανο Διαμαντή, για την Επιτροπή «Φύση 2000», από τον Πρόεδρό της Δρ. Β. Λυκούση, για τα Μανιτάρια από την Επ. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ Δρ. Ζ. Γκόνου-Ζάγκου, για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση από τον Αντιπρόεδρο της ΕΕΠΦ κ. Σ. Σκαμπαρδώνη, για τη Διασύνδεση Φύσης και Πολιτισμού από τον εκπρόσωπο του MedINA Δρ. Ν. Γεωργιάδη και για τη Διατήρηση της Νανόχηνας από την εκπρόσωπο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας κα Μ. Βουγιούκαλου.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Ουρανία Καραμπίνη

Ειρήνη Στρακαντούνα

Δρ. Αλεξάνδρα Σολωμού

Δρ. Νίκος Προύτσος