«Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»: Δράσεις Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής για ενίσχυση της «αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας» στη Β. Εύβοια 01/01

nea-georgia-nea-genia-draseis-ekpaidefsis-kai-symvouleftikis-gia-enischysi-tis-agrodiatrofikis-epicheirimatikotitas-sti-v-evvoia-267917

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» συνεχίζει τις δράσεις εκπαίδευσης και συμβουλευτικής για την υποστήριξη της «αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας» στην Βόρεια Εύβοια, με το 3o εκπαιδευτικό εργαστήριο (toolkit workshop) «Μεταποίηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων: Από τη θεωρία στην πράξη» και κεντρικό εισηγητή τον κ. Τάσο Λάμπρου, Σύμβουλο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022, στην Αίθουσα Πολιτισμού “Μελίνα Μερκούρη”, Λουτρά Αιδηψού.

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο (toolkit workshop) αποτελεί μέρος ενός συνόλου δράσεων εκπαίδευσης και συμβουλευτικής που σχεδιάστηκαν από τη «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ActionAid για τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας.

Το έργο υλοποιείται από την ActionAid σε συνεργασία με τους οργανισμούς ΑΡΓΩ Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας, «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και Science Communication (SciCo) με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Στήριξη της Βόρειας Εύβοιας του ΙΣΝ.

Πιο αναλυτικά, οι δράσεις εκπαίδευσης και συμβουλευτικής του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» περιλαμβάνουν:

  • Τοοlkit Workshops:

Ανοικτές στο κοινό δράσεις με τη μορφή διαδραστικών σεμιναρίων. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες, έχουν ποικίλη θεματολογία και εστιάζουν στις σύγχρονες ανάγκες και τάσεις στους τομείς της επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή. Στόχος τους είναι να αποτελέσουν χρήσιμη πηγή άντλησης γνώσεων, διάδρασης, επίλυσης πρακτικών ζητημάτων, έμπνευσης και δικτύωσης.

  • Agroanelixi:

Σύνολο δράσεων κατάρτισης και υποστήριξης για επιχειρηματίες, συνεταιρισμούς και εν δυνάμει επιχειρηματίες. Η συμμετοχή πραγματοποιείται κατόπιν των αιτήσεων των ενδιαφερομένων και της μετέπειτα αξιολόγησης τους.  Οι δράσεις αυτές αποτελούνται από τρία αναπόσπαστα μέρη:

  • Σεμινάρια με μεγαλύτερη εστίαση σε επιμέρους τομείς

(ανάπτυξη προϊόντων τροφίμων, marketing, πωλήσεις, εξαγωγές κ.α).

  • Εξειδικευμένη επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring).
  • Επιδότηση ανά ωφελούμενο. Το ποσό της επιδότησης κυμαίνεται έως και τα 5.000€ ανά ωφελούμενο, συνδέεται με την συμμετοχή και απόδοσή του κατά τη διάρκεια του προγράμματος και μπορεί να αξιοποιηθεί για την αγορά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών.

Η συμμετοχή στα toolkit workshops είναι ανοικτή και δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας και τη δήλωση συμμετοχής στο 3ο toolkit στις 9 Ιουλίου 2022, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: 6972195279.

3ο Toolkit workshop

Ημερομηνία υλοποίησης: Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Θέμα: «Μεταποίηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων: Από τη θεωρία στην πράξη»

Τόπος: Αίθουσα Πολιτισμού “Μελίνα Μερκούρη”, Λουτρά Αιδηψού

Ώρα έναρξης: 19:30

Διάρκεια: 2 ώρες