Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η τοπική Γιορτή στο Αργυροπούλι Θεσσαλίας 01/01

oloklirothike-me-epitychia-i-3i-topiki-giorti-sto-argyropouli-thessalias-124843

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Αργυροπούλι Τυρνάβου 3η Γιορτή Γεωργο-Κτηνοτροφίας από τον Δήμο Τυρνάβου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αργυροπουλίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρβαντοβλάχων Αργυροπουλίου, τον Σύλλογο Γυναικών Αργυροπουλίου.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά με επιτυχία σε μια προσπάθεια ανάδειξης της κτηνοτροφίας η οποία έχει έντονη οικονομική σχέση με τη περιοχή και στηρίζει την τοπική οικονομία. Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αργυροπουλίου.

Την έναρξη έκανε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Φανή Μπίλιου η οποία αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου για την προβολή των δραστηριοτήτων του Δήμου μέσα από τον Πολιτισμό. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, στον χαιρετισμό σημείωσε μεταξύ άλλων: « Ο Δήμος Τυρνάβου είναι ένας αγροτοκτηνοτροφικός δήμος και η ανάπτυξη και η ευημερία του διαχρονικά οφείλεται κατά κύριο λόγο στον πρωτογενή αγροτοκτηνοτροφικό χαρακτήρα. Και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Τυρνάβου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ του 2010, καλλιεργούνται 175.000 στρέμματα ενώ παράλληλα εκτρέφονται 287.000 ζώα, το 20% του κτηνοτροφικού κεφαλαίου της Θεσσαλίας. Το ζωικό αυτό κεφάλαιο αναλυτικότερα έχει ως εξής: 45% και 11% αντίστοιχα αιγοπρόβατα, 37% πουλερικά, 4% χοίροι και 3% βοειδή.

Στη βάση των παραπάνω η σημερινή δημοτική αρχή Τυρνάβου, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε προσπαθεί να προσεγγίσει ζητήματα, όπως αειφορική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Εξοικονόμηση ενέργειας, αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων υψηλής παραγωγικότητας, ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των τοπικών αγροτικών προϊόντων «Brad Nam» και σύνδεση της τοπικής παραγωγής με την πλούσια τοπική μας ιστορία και την πολιτιστική μας ιδιοπροσωπία».

Και ο κ. Σαρχώσης κατέληξε: «Υλοποιώντας λοιπόν τις δύο τελευταίες παραμέτρους ο Δήμος Τυρνάβου εγκαινίασε και ενσωμάτωσε, στις βασικές πολιτιστικές του εκδηλώσεις τη Γιορτή Αχλαδιού στα Πλατανούλια, τη Γιορτή Ανθοκομίας στον Αμπελώνα, τη Γιορτή Αγροτοκτηνοτροφίας στο Αργυροπούλι και τη Γιορτή Αποσταγμάτων που θα γίνει το φθινόπωρο. Έτσι λοιπόν και με τη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα καλύπτουμε όλο το φάσμα των αγροτοκτηνοτροφικών μας δραστηριοτήτων στο επίπεδο των πολιτιστικών μας δραστηριοτήτων».

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας  κ. Γιώργος Λαδόπουλος.

Στη συνέχεια ακολούθησαν χοροί και τραγούδια από τους συλλόγους της περιοχής. Και το βράδυ έκλεισε με παραδοσιακό γλέντι με εδέσματα της τοπικής κουζίνας.