Πετυχημένη η Γιορτή κασεριού στην Πολυθέα 01/01

petychimeni-i-giorti-kaseriou-stin-polythea-131208

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά η “Γιορτή της Κασαρίας” (κασέρι), στην Πολυθέα στα χωριά του Ασπροποτάμου, στα ορεινά της Πίνδου.

Με την βοήθεια του καθηγητή του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Λάμπρου Χατζηζήση, ο οποίος υπέδειξε στους ενδιαφερόμενους την τεχνική της παρασκευής κασεριού, ενώ παρείχε και σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το γάλα και τη φέτα, το αποτέλεσμα ήταν …νοστιμότατο. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ρωτήσουν σχετικά με τη διαδικασία, ενώ κάποιοι τολμηροί συμμετείχαν και στη διαδικασία.

Στο πλευρό του καθηγητή κ. Χατζηζήση και ο κ. Νικόλαος Αθανασίου, ένας από τους τελευταίους τυροκόμους της Πολυθέας, ο οποίος με την σειρά του κοινοποίησε σημαντικές πληροφορίες για τις «Κασαρίες» ενώ διάβασε και τα ονόματα όλων όσων είχαν «κασαρίες» στην Πολυθέα τα περασμένα χρόνια, σαν ένα μνημόσυνο για τη μνήμη τους.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή στο διοικητήριο του Ασπροποτάμου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα σχετικά με την κτηνοτροφία στον Ασπροπόταμο, με ομιλητές διάφορους καθηγητές.