Πλωμάρι: Από 13/7 και έως τις 16/7 το Lesvos food fest κερνάει ούζο – Οι εκδηλώσεις 01/01

plomari-apo-13-7-kai-eos-tis-16-7-to-lesvos-food-fest-kernaei-ouzo-oi-ekdiloseis-268557
Από το Πλωμάρι της Λέσβου ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 13/7 στις 7 το απόγευμα οι εκδηλώσεις του lesvos food fest. Εμπνευστής του φεστιβάλ είναι το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου που στοχεύει μέσα από τις εκδηλώσεις του, να αναδείξει και να διαδώσει την Λεσβιακή γαστρονομική παράδοση.
 
Οι θεματικές που καλύπτουν φέτος οι 8 περιοχές συνθέτουν το μενού του Lesvos Food Fest 2022 προβάλλοντας την ελιά, τα θαλασσινά, το ούζο, το βράσμα που είναι συνυφασμένα με την παράδοση και τις καθημερινές συνήθειες του τόπου.

Πότε και πού θα στρωθεί το τραπέζι

Νότια Λέσβος 13 Ιουλίου// Πλωμάρι με θέμα: «Ούζο: από την θεωρεία στην πράξη»

Το Lesvos Food Fest είναι υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της ΓΣΕΒΕΕ, του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.
Συνεργαζόμενος εταίρος για το Πλωμάρι: Σύλλογος Ξενοδόχων Πλωμαρίου

Μυτιλήνη 14 Ιουλίου// με θέμα: «Γευστικές αναζητήσεις στον πεζόδρομο της Κομνηνάκη»

Κεντρική Λέσβος 14 Ιουλίου // Σκάλα Καλλονής με θέμα: «Η Λιμνοθάλασσα του Αριστοτέλη: Μαγειρεύουμε τα πειράματα του Αριστοτέλη»


Βόρεια Λέσβος 15 Ιουλίου // Μόλυβος με θέμα: «Street Food και τέχνες του δρόμου στον Μόλυβο»

Δυτική Λέσβος 15 Ιουλίου // Πολιχνίτος με θέμα: «Γλυκά ξυπνήματα και αλμυρές αναμνήσεις» 


Δυτική Λέσβος 16 Ιουλίου// Ερεσός με θέμα: «Βράσμα Ερεσσού: Η γιορτή μιας πολύτιμης γεύσης»

Βόρεια Λέσβος 16 Ιουλίου // Στύψη με θέμα: «Ελαίας Γή»


Βόρεια Λέσβος 17 Ιουλίου // Πέτρα με θέμα: «Σα θέλει η νύφη και ο γαμπρός…»

Στη διοργάνωση του συμμετέχουν ο Σύλλογος Ξενοδόχων Πλωμαρίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στύψης,  που σε συνεργασία με τον  Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέτρας, τον Μορφωτικό Σύλλογο Πολιχνίτου, τον Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο Προοδευτικής Σκάλας Καλλονής,  το βιβλιοπωλείο ‘’book & art’’ και το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου,  θα παρουσιάσουν έθιμα, συνταγές, μουσικές, παιχνίδια, ξεναγήσεις, μαγειρέματα, εργαστήρια, δοκιμασίες και προϊόντα με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας της Λέσβου.

Μήνυμα Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη

 
Αγαπητοί κάτοικοι και φίλοι της Λέσβου,
Με μεγάλη χαρά παρακολουθώ το Lesvos Food Fest να πραγματοποιείται για άλλη μια χρονιά στο πλαίσιο των δράσεων του δικτύου Lesvos The Other Aegean.
Η #Λέσβος είναι ένα πανέμορφο νησί με χαρακτηριστική ταυτότητα και ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη γαστρονομική κουλτούρα που βασίζεται στα τοπικά «γεννήματα» της εύφορης γης και των ψαρότοπων που την περιβάλλουν.
Δεν έχω παρά να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Φορέας Τουρισμού Μολύβου για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της διοργάνωσης του Lesvos Food Fest που αναδεικνύει την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα του νησιού, αλλά και την #ελληνική #γαστρονομία γενικότερα με τον καλύτερο τρόπο.
Θα γνωρίζετε ήδη ότι η ανάδειξη και η προβολής της ελληνικής γαστρονομίας είναι ένας από τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του ΕΟΤ για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Οι καμπάνιες μας άλλωστε εστιάζουν και σε αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι. Στόχος μας, να προβάλλουμε την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα της Ελλάδας, οι ρίζες της οποίας βρίσκονται στην αρχαιότητα.
Η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού αναδεικνύει το μοναδικό τουριστικό μας προϊόν και την αυθεντικότητα κάθε τόπου. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζει εργασία σε όλους τους επαγγελματίες που συνδέονται όχι μόνο με τον τουρισμό, αλλά κυρίως με την πρωτογενή παραγωγή.
Ο ΕΟΤ κι εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε παρόμοιες αξιόλογες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την ισχυρή ταυτότητα της ελληνικής γαστρονομίας.
Εύχομαι καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ και καλή συνέχεια στο έργο σας!