Σημείο συνάντησης της Ελληνικής Μελισσοκομίας ο Πειραιάς το τριήμερο 1-3 Δεκεμβρίου 01/01

simeio-synantisis-tis-ellinikis-melissokomias-o-peiraias-to-triimero-1-3-dekemvriou-308173

Από σήμερα, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, έως και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, το μέλι θα «ρέει άφθονο» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, καθώς εκεί φιλοξενείται η 14η διοργάνωση του Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, η μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στη χώρα μας, με στόχο την προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών, αλλά και των προϊόντων κυψέλης.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, διεξάγεται και το 14ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, με θέμα «Χαρακτηρισμός και Αυθεντικότητα των Προϊόντων της Μέλισσας», αλλά και ο 3ος Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας, καθώς και πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων.

Η διοργάνωση αυτή έρχεται σε μια δύσκολη μελισσοκομική χρονιά για τη χώρα μας, αφού ο καιρός, οι καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές έφεραν σημαντικές απώλειες για τον κλάδο, όπως αναδεικνύεται στο σχετικό ρεπορτάζ. Έναν κλάδο που, παρά τις αντιξοότητες, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της ΕΕ, παράγει εθνικό πλούτο και απασχολεί δεκάδες χιλιάδες άτομα, κάτι που αποτυπώνεται στο αφιέρωμα της «ΥΧ» που θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στο site ypaithros.gr.