Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να δείτε αυτό τον ιστότοπο
Αρχική Ευφυής Γεωργία: Ρωτήσατε και απαντάμε!

Ευφυής Γεωργία: Ρωτάτε και απαντάμε!
Διαβάστε περισσότερα για την Ευφυή Γεωργία »

Γεια σας! Ενδιαφέρομαι να ενημερωθώ για την πρακτική εφαρμογή της εφυούς γεωργίας. Ευχαριστώ!

Ελένη Μαγουλά, Κέρκυρα
16/03/2021
Η ευφυής γεωργία βρίσκει εφαρμογή σε πολλές και διαφορετικές καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Οι υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή διαχείριση των εισροών όπως λιπάσματα, φυτοφάρμακα και αρδευτικό νερό, στη βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας της παραγωγής και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της παραγωγής, μεταξύ άλλων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα σχετικά άρθρα που συχνά δημοσιεύει η Ύπαιθρος Χώρα.

Καλησπέρα σας. Διάβασα για πρώτη φορά την έννοια 'ευφυής γεωργία ' εδώ μέσα στο σάιτ σας. Αν κατάλαβα σωστά και για να το πω πολύ απλά ,πρόκειται για την τεχνολογική εγκατάσταση διαφόρων εργαλείων στο χωράφι που θα βοηθάει τον αγρότη να προστατευτεί από τα εκάστοτε θέματα που προκύπτουν? έντονες καιρικές συνθήκες, επέλαση διαφόρων ζιζανίων , τι λίπασμα θα πρέπει να ρίχνει στο κάθε δέντρο κτλ. σωστά κατάλαβα? είναι ένα σύστημα που δίνει στον αγρότη τη ματιά να 'βλέπει' μέσα στο χωράφι του? ευχαριστώ πολύ

Χριστιάνα Τσιρώνη, Άρτα
10/03/2021
Ό πως πολύ σωστά αναφέρετε, η ευφυής γεωργία είναι ένα σύστημα που δίνει στον αγρότη τη δυνατότητα να “βλέπει” και να “ακούει” το χωράφι του, για να καταλαβαίνει καλύτερα τις ανάγκες του – αλλά και πολύ περισσότερα από αυτό. Η ευφυής γεωργία δεν είναι όμως μόνο ο τεχνολογικός εξοπλισμός, αλλά ο συνδυασμός επιστημονικής γνώσης των ερευνητών, της εμπειρίας των γεωπόνων, των δεδομένων από διάφορες πηγές και άλλων. Αυτός ο συνδυασμός είναι που οδηγεί στην παροχή έγκυρων συμβουλών για την άρδευση, τη λίπανση και τη φυτοπροστασία της καλλιέργειας.

Με ποιους τρόπους και μέσα μπορεί η ευφυής γεωργία να να φανεί χρήσιμη στην καλλιέργεια και συγκομιδή βρώσιμου και ελαιοποιησιμου ελαιόκαρπου;

Χρονόπουλος Βασίλειος, Μεσσήνη Μεσσηνίας
23/02/2021
Μ ε την ευφυή γεωργία μπορείτε να έχετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της παραγωγής σας. Η συμβουλή ευφυούς γεωργίας σας ενημερώνει για το πότε να ποτίσετε και πόσο, για τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται τα ελαιόδεντρά σας, σε ποια μορφή και πότε, για το πότε υπάρχει πραγματικός κίνδυνος προσβολής των ελαιοδέντρων σας από έντομα και ασθένειες και το πότε είναι η καλύτερη στιγμή να ψεκάσετε, κ.ο.κ.. Η ευφυής γεωργία βρίσκει εφαρμογή τόσο σε βρώσιμη όσο και σε ελαιοποιήσιμη ελιά, και στο παρελθόν έχουμε παρουσιάσει επιτυχημένα παραδείγματα εφαρμογής της ευφυούς γεωργίας στην ελιά και πιο συγκεκριμένα στη Μεσσηνία.

Καλήσπερα..έχω ένα κτήμα 122στρεμματων μονοκόμματο στο Νεοχώρι Μεσολογγίου 1500 μέτρα από το σπίτι.. ενδιαφέρομαι για ευφυή καλλιέργεια..παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μου.. ευχαριστώ!!

Σωκράτης, Νεοχώρι Μεσολογγίου
02/12/2020
Γ ια να αποκτήσετε πρόσβαση σε υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας για την καλλιέργειά σας θα πρέπει να επικοινωνήσετε με κάποιον από τους παρόχους τέτοιων υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Κατά καιρούς έχουμε παρουσιάσει αρκετές περιπτώσεις επιτυχημένης εφαρμογής τέτοιων υπηρεσιών μέσα από άρθρα μας.

Ποιο το κόστος εγκαταστασης της ευφυούς γεωργίας σε ελαιοκτήματα και σε αμπέλια και τι περιλαμβάνει? Υπάρχει επιδότηση? Με ποιον να επικοινωνήσω?

Γιώργος Ελευθεράκης, Ιεράπετρα Κρήτης
12/11/2020
Τ ο κόστος για την εγκατάσταση ενός συστήματος ευφυούς γεωργίας, ή για την πρόσβαση στις υπηρεσίες ενός τέτοιου συστήματος, μπορεί να διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία . Υπήρχε η δυνατότητα επιδότησης της επένδυσης σε σύστημα ευφυούς γεωργίας μέσα από το Μέτρο 4 / Υπομέτρο 4.1 - Επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις (Σχέδια Βελτίωσης) το οποίο όμως έχει κλείσει. Υπάρχει ανοιχτή συζήτηση για την επιδότηση της από διάφορους φορείς αλλά τίποτε συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή. Θα σας προτείναμε να επικοινωνήσετε απευθείας με κάποιους από τους παρόχους υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας, πολλούς από τους οποίους έχει παρουσιάσει μέσα από άρθρα της η ΥΧ, για να ενημερωθείτε για τις παροχές και το κόστος για τη δική σας εκμετάλλευση σε κάθε περίπτωση.

Πώς μπορώ να κάνω συμβόλαιο με την εταιρεία;

Μακρή Αποστολία, Νομός Μαγνησίας
12/11/2020
Γ ια να ξεκινήσετε τη συνεργασία σας με κάποιον από τους παρόχους υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με αυτόν. Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της κάθε εταιρείας.

Τι είναι το σύστημα gaiasense ;

Σοφία Γρηγοράκη, Λεύκη Πτελεου Μαγνησίας
12/11/2020
Τ ο gaiasense είναι ένα σύστημα ευφυούς γεωργίας, που παρέχει υπηρεσίες για τη φυτοπροστασία, τη λίπανση και την άρδευση μεγάλου αριθμού καλλιεργειών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Πρακτικά δίνει συμβουλές για τη διαχείριση της καλλιέργειας με βάση δεδομένα που συγκεντρώνει από διάφορες πηγές, ώστε ο παραγωγός να αποφεύγει την άσκοπη χρήση εισροών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα σχετικά με το gaiasense άρθρα που έχουμε ήδη δημοσιεύσει καθώς και στην ιστοσελίδα του gaiasense ( https://www.gaiasense.gr/gaiasense )

Πως μπορώ να ενημερωθώ περισσότερο για ευφυή γεωργία στο βαμβάκι;

Βαγγέλης, Καρδίτσα
02/09/2020
Τ όσο στην εφημερίδα , όσο και στο ypaithros.gr έχουμε παρουσιάσει επιτυχημένες εφαρμογές υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας στην καλλιέργεια βαμβακιού μέσα από άρθρα μας, οπότε θα σας προτείναμε να επικοινωνήσετε απευθείας με κάποιον από αυτούς τους παρόχους υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας.

Ενδεικτικά links:

Υπάρχει και για αμπέλι;

Γιάννης, Γιαννιτσά
28/07/2020
Η ευφυής γεωργία βρίσκει εφαρμογή και στην καλλιέργεια αμπελιού, και μάλιστα για οινοποιήσιμο και επιτραπέζιο σταφύλι. Η Ύπαιθρος Χώρα έχει παρουσιάσει αρκετά επιτυχημένα παραδείγματα εφαρμογής υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας στην αμπελοκαλλιέργεια στην Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε σχετικά άρθρα μας εδώ και εδώ και φυσικά να επικοινωνήσετε απευθείας με τους παρόχους αυτών των υπηρεσιών.

Υπάρχει ένα τμήμα γεωπονιας-αγροτεχνολογιας. Οι απόφοιτοι του θα είναι γεωπόνοι που θα χειρίζονται οι ίδιοι και θα βοηθούν τους παραγωγούς να χειρίζονται τέτοια μηχανήματα?

Ευτυχία, Θεσσαλία
23/07/2020
Σ ύμφωνα με την ιστοσελίδα του συγκεκριμένου τμήματος του Π.Θ., οι απόφοιτοί του θα αποκτούν βασική και εφαρμοσμένη εκπαίδευση σχετικά με τη γεωργία ακρίβειας, οπότε καταλαβαίνουμε ότι θα είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην ψηφιακή και ευφυή γεωργία. Παρότι οι πάροχοι υπηρεσιών και τεχνολογιών ευφυούς γεωργίας και γεωργίας ακριβείας χρησιμοποιούν τα δικά τους τεχνολογικά εργαλεία που μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ως προς το χειρισμό και την πολυπλοκότητα, ένας απόφοιτος του τμήματος θα μπορεί να κατανοήσει τον τρόπο χειρισμού τους εύκολα και κατά συνέπεια να βοηθήσει και τους παραγωγούς στη χρήση τους. Άλλωστε όπως όλα τα γεωπονικά τμήματα πρώτα από όλα διδάσκουν γεωπονική και στη συνέχεια τα εργαλεία και τις τεχνολογίες που εξασφαλίζουν την εφαρμογή της επιστήμης, τα οποία συνεχώς εξελίσσονται και η εκπαίδευση πάνω σε αυτά είναι συνεχής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το συγκεκριμένο Τμήμα τηλεφωνικά (2410 684275) ή με email ([email protected]).

Τι καλλιέργεια μπορώ να δοκιμάσω αυτό τον καιρό στο οροπέδιο Δομοκού

Αθανάσιος, Οροπέδιο Δομοκού
11/05/2020
Ο γεωπόνος της περιοχής σας, που γνωρίζει καλύτερα τις συνθήκες της περιοχής σας και τις καλλιέργειες που ευδοκιμούν εκεί μπορεί να σας προτείνει την πιο κατάλληλη καλλιέργεια για την περίπτωσή σας.

Πόσο αντικειμενική θα είναι η τηλεσκόπιση;

Ιγνάτιος Λασκαρίδης, Λέσβος
11/05/2020
Η τηλεπισκόπηση είναι ένα τεχνολογικό εργαλείο που χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο σε εφαρμογές ευφυούς γεωργίας, καθώς δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης της καλλιέργειας χωρίς ανθρώπινη παρουσία στο χωράφι. Το αν η τηλεπισκόπηση θα δώσει αξιόπιστες πληροφορίες και συμπεράσματα εξαρτάται από τις δυνατότητες του κάθε φορέα ή παρόχου υπηρεσιών που βασίζονται στην τηλεπισκόπηση, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη σωστή επεξεργασία των πρωτογενών δεδομένων της τηλεπισκόπησης (που έρχονται με τη μορφή δορυφορικών εικόνων). Οι πάροχοι υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας ανάλογα με το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από τους ίδιους τους παραγωγούς, τις οργανώσεις τους (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Ομάδες Παραγωγών κλπ.) και τους γεωπόνους τους. Για να μάθετε αν υποστηρίζεται και η δική σας περιοχή, θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με κάποιον πάροχο, όπως αυτοί έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς από τα φύλλα της εφημερίδας μας.

Μπορεί να γίνει συγχρόνως και ανάλυση εδάφους και να ενημερωθούμε για το τι στοιχεία λείπουν από κάθε κτήμα και από κάθε καλλιέργεια;

Κοντογιάννης Μιχαήλ, Κόρινθος
11/05/2020
Ο ι αναλύσεις εδάφους παρέχουν βασικές και πολύτιμες πληροφορίες για την παροχή των αντίστοιχων υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας. Παρόλα αυτά, έχουμε παρατηρήσει ότι δεν τις αξιοποιούν όλοι οι πάροχοι. Θα σας προτείναμε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί τους και να επιβεβαιώσετε τη διενέργεια εδαφικών αναλύσεων σε κάθε περίπτωση.

Θα ήθελα περισσοτερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αυτό που εφαρμόζεται σε ελιές καλαμων και κορωνεικες.

Ξανθα Χριστινα, Ν. Μαγνησιας
11/05/2020
Η Ύπαιθρος Χώρα μέσα από άρθρα της έχει παρουσιάσει κατά καιρούς εφαρμογές της ευφυούς γεωργίας στην καλλιέργεια της ελιάς, και μάλιστα για διάφορες ποικιλίες. Αν θέλετε περισσότερες και πιο εξειδικευμένες πληροφορίες για την ευφυή γεωργία στην ελιά, θα πρέπει να μιλήσετε απευθείας με κάποιον από τους παρόχους υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας.

Τι θα προτείνατε για καλλιέργεια κερασιού

Σάκης, Κάτω Μηλιά Πιερίας
11/05/2020
Α ν έχετε ήδη εγκατεστημένη καλλιέργεια κερασιού σε παραγωγικό στάδιο, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με κάποιον πάροχο υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας και να σας προτείνει συγκεκριμένες λύσεις άρδευσης, λίπανσης, φυτοπροστασίας κ.α. για την καλλιέργεια στη συγκεκριμένη περιοχή, με τις συγκεκριμένες εδαφοκλιματικές συνθήκες.

Θέλω να μάθω σχετικά, με ενδιαφέρει, για την περιοχή Ανατολικής Αττικής

Στολτιδης Κωνσταντίνος, Μαραθώνας
11/05/2020
Γ ια να μάθετε περισσότερα για την ευφυή γεωργία θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με κάποιον από τους παρόχους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σας. Αυτοί θα μπορέσουν να σας δώσουν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες και να σας καθοδηγήσουν κατάλληλα. Η ευφυής γεωργία καλύπτει ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών καλλιεργειών σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας με διαφορετικά εδαφοκλιματικά χαρακτηριστικά. Ως προς τις καλλιεργητικές εργασίες, η ευφυής γεωργία μπορεί να υποστηρίξει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με τη φυτοπροστασία, την άρδευση, τη λίπανση και γενικότερα τη διαχείριση της αγροτικής παραγωγής.

Προβλέπετε για τον νόμο Λακωνίας

Τσαούσης Παναγος, Λακωνια
11/05/2020
Ο ι πάροχοι υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας ανάλογα με το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από τους ίδιους τους παραγωγούς, τις οργανώσεις τους (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Ομάδες Παραγωγών κλπ.) και τους γεωπόνους τους. Για να μάθετε αν υποστηρίζεται και η δική σας περιοχή, θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με κάποιον πάροχο, όπως αυτοί έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς από τα φύλλα της εφημερίδας μας.

Ενημερώστε με παρακαλώ για τους τομείς που καλύπτει η χρήση της ευφυούς γεωργίας;

Τσούτσας, Τύρναβος
11/05/2020
Η ευφυής γεωργία καλύπτει ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών καλλιεργειών σε διαφορετικές περιοχές της Ελλλάδας με διαφορετικά εδαφοκλιματικά χαρακτηριστικά. Ως προς τις καλλιεργητικές εργασίες, η ευφυής γεωργία μπορεί να υποστηρίξει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με τη φυτοπροστασία, την άρδευση, τη λίπανση και γενικότερα τη διαχείριση της αγροτικής παραγωγής. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν καλύπτουν όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας τους ίδιους τομείς (π.χ. όλες τις καλλιέργειες, όλες τις παραμέτρους της αγροτικής παραγωγής κλπ.), οπότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με τους παρόχους αυτών των υπηρεσιών σχετικά με τους τομείς που σας ενδιαφέρουν.

Εφαρμόζεται ευφυής γεωργία στην παραγωγή τριφυλλιού;

Θεολόγου Νικόλαος, Λέσβος
11/03/2020
Ο ι υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας εφαρμόζονται σε διάφορες καλλιέργειες, μεταξύ των οποίων και το τριφύλλι. Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον από τους παρόχους υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας.

Θέλω νά βάλω άνυδρες καλλιέργειες, πώς γίνεται;

Δημήτρης, Νότια Κρήτη Ηράκλειο
10/03/2020
Ο πλέον κατάλληλος για να απαντήσει τις ερωτήσεις σας σχετικά με την επιλογή καλλιεργειών είναι κάποιος γεωπόνος της περιοχής σας, ο οποίος θα γνωρίζει καλύτερα τα εδαφοκλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής σας. Αυτός θα μπορέσει να σας προτείνει τις πλέον κατάλληλες ξηρικές καλλιέργειες.

Ευχαριστώ για τις χρήσιμες συμβουλές σας! Θα ήθελα να μάθω σε τι βάθος πρέπει να σκάψω το λάκκο για την ελιά και την κερασιά, υπολογίζοντας την μελλοντική ανάπτυξη των ριζών τους, έχοντας ένα έδαφος το οποίο μετά από 20 εκατοστά χώμα είναι πέτρα; Ένα που άνοιξα για το αμπέλι 50Χ50 ήταν σαν κάδος. Ευχαριστώ πολύ!

Όλγα, Πόρτο Ράφτη
04/03/2020
Ο πλέον κατάλληλος για να απαντήσει ερωτήσεις σχετικά με την εγκατάσταση μιας νέας καλλιέργειας είναι κάποιος γεωπόνος της περιοχής σας, ο οποίος θα γνωρίζει καλύτερα τα εδαφολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής και θα μπορέσει να σας καθοδηγήσει με ακρίβεια.

Τι χρειάζεται για να ενταχθούν στην ευφυή γεωργία δέκα στρέμματα κεράσια;

Βούλα, Πιερία
03/03/2020
Α υτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να έρθετε σε επαφή με κάποιον πάροχο υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας ώστε να λάβετε προσωποποιημένη πληροφόρηση για τη δική σας περίπτωση, σχετικά με την δυνατότητα ένταξης και το κόστος.

Ποιο είναι το κόστος;

Νίκος, Λάρισα
06/02/2020
Ο κάθε πάροχος υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας έχει τη δική του τιμολογιακή πολιτική. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με τους παρόχους αυτούς προκειμένου να σας ενημερώσουν για το κόστος των υπηρεσιών στη δική σας περίπτωση.

Υπάρχουν εφαρμογές ευφυούς κτηνοτροφίας;

Κώστας Νικολάου, Καρδίτσα
15/01/2020
Η ευφυής κτηνοτροφία κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια, με νέες εφαρμογές να αναπτύσσονται σχετικά με τη διαχείριση του ζωικού κεφαλαίου, την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών κ.ο.κ., παρέχοντας λύσεις σε κτηνοτρόφους, ιδιοκτήτες κτηνοτροφικών μονάδων και γεωργικούς συμβούλους.

Θα ήθελα εφαρμογές της Γεωργίας Ακριβείας για θερμοκηπιακές καλλιέργειες (σε τομάτα. αγγούρι κλπ). Τεχνολογίες που υπάρχουν τώρα (και από ποιες εταιρείες) καθώς και τεχνολογίες που πρόκειται να εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλον.

Νίκος, Κρήτη
11/01/2020
Ο ι υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας εφαρμόζονται και στην περίπτωση των θερμοκηπιακών καλλιεργειών όπως η τομάτα και το αγγούρι. Ήδη έχει ξεκινήσει η εφαρμογή υπηρεσιών σε θερμοκήπια της Ελλάδας και ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε τις σχετικές δραστηριότητες μέσα από την εφημερίδα μας.

Είμαι καλλιεργητής ελιάς, πόσα χρήματα θα πληρώσω;

Γιώργος, Λακωνία
07/01/2020
Τ ο κόστος των υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και διαφέρει μεταξύ των παρόχων αυτών των υπηρεσιών. Θα σας προτείναμε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους παρόχους, όπως έχουν παρουσιαστεί από την Ύπαιθρο Χώρα, προκειμένου να σας ενημερώσουν για το κόστος στη δική σας περίπτωση.

Καλλιεργώ 50 στρ. ελιές ξηρικές. Πώς θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το σύστημα της ευφυούς γεωργίας στην παραγωγική διαδικασία;

Ροζάκη Μαρία, Πετρίνα Λακωνίας
07/01/2020
Σ την περίπτωση ξηρικής καλλιέργειας, μπορείτε να αξιοποιήσετε συμβουλευτικές υπηρεσίες ευφυούς λίπανσης και φυτοπροστασίας, μεταξύ άλλων. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με κάποιον από τους παρόχους υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας για περισσότερες πληροφορίες.

Για νέο αγρότη με 5 στρέμματα ορεινά, τι είναι κατάλληλο για ευφυή γεωργία;

Ναταλί Ρέβη, Κέρκυρα
04/01/2020
Ο ι υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας καλύπτουν ήδη μεγάλο αριθμό διαφορετικών καλλιεργειών και η λίστα αυξάνεται συνεχώς. Ανεξαρτήτως μεγέθους της εκμετάλλευσής σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με κάποιον πάροχο υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας για περισσότερες πληροφορίες για τη δική σας περίπτωση.

Πρώτη φορά ακούω αυτόν τον όρο.

Λέκκα Γιώτα, Ρωμανός Μεσσηνίας
06/11/2019
Η ευφυής γεωργία είναι μια σχετικά νέα προσέγγιση, αλλά με τεράστια δυναμική για την υποστήριξη της γεωργίας, ειδικά στην Ελλάδα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στη σχετική ενότητα του ypaithros.gr.

Τι κόστος έχει αυτή η εφαρμογή; Χρειάζομαι και κάποιον σύμβουλο;

Δημήτρης, Θάσος
27/10/2019
Ο γεωργικός σύμβουλος παίζει καθοριστικό ρόλο στην αξιολόγηση, την προσαρμογή και την σωστή εφαρμογή των συμβουλών που λαμβάνετε από το σύστημα. Σε πολλές περιπτώσεις, εφόσον έχετε την κατάλληλη εμπειρία και εξοικείωση με τα ψηφιακά εργαλεία της κάθε υλοποίησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες χωρίς τη συνεισφορά του συμβούλου. Σχετικά με το κόστος των υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με κάποιον από τους παρόχους υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας διότι το κόστος διαμορφώνεται από διάφορους παράγοντες σε κάθε καλλιέργεια.

Εφαρμόζεται σε καλλιέργεια αβοκάντο; 7 στρέμματα, πυκνής φύτευσης 4Χ4

Kουλεντάκης Βασίλης, Χανιά
24/10/2019
Η ευφυής γεωργία είναι ένα σύστημα διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής και μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλές και διαφορετικές καλλιέργειες, μεταξύ των οποίων και το αβοκάντο. Η ΥΧ κατά καιρούς έχει παρουσιάσει διάφορους παρόχους υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας μέσα από τα άρθρα της. Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την περίπτωσή σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με αυτούς.

Θα ήθελα να μάθω σχετικα με την ευφυή γεωργία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη

Κωστας, Τρίκαλα
11/10/2019
Γ ια να μάθετε περισσότερα για εφαρμογές της ευφυούς γεωργίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη μπορείτε να ανατρέξετε στα σχετικά άρθρα που έχουμε δημοσιεύσει κατά καιρούς στην εφημερίδα, έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Μπορεί να εφαρμοστεί η ευφυής γεωργία στην καλλιέργεια ελιάς (ποτιστικές και μη);

Παρασκευάς, Ηράκλειο Κρήτης
20/09/2019
Μ έσα στο ypaithros.gr μπορέιτε να βρείτε άρθρα που αναφέρονται στην εφαρμογή ευφυούς γεωργίας στην ελιά, ανεξάρτητα αν είναι ποτιστικές ή όχι. Έχει αποδειχθεί ότι η τεχνολογία αυτή συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση της καλλιέργειας γενικότερα.

Πού πρέπει να απευθυνθώ για να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες;

Γιώργος, Άρτα
08/09/2019
Τ όσο η εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα όσο και το ypaithros.gr κατά καιρούς έχουν παρουσιάσει παρόχους υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας μέσα από τα άρθρα της. Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με αυτούς.

Πώς μπορώ να ενταχθώ;

Έφη Θεοφιλά, Πάτρα
20/08/2019
Η ΥΧ κατά καιρούς έχει παρουσιάσει διάφορους παρόχους υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας μέσα από τα άρθρα της. Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με αυτούς

Πώς μπορώ να γίνω συνδρομητής σε υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας;

Κυριάκος Δημήτρης, Νεμέα
08/08/2019
Η ΥΧ κατά καιρούς έχει παρουσιάσει διάφορους παρόχους υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας μέσα από τα άρθρα της. Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με αυτούς.

Είμαι ελαιοπαραγωγός και σταφυλοπαραγωγός στην Καβάλα. Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την ευφυή γεωργία στις καλλιέργειες μου;

Κουτρας Κωνσταντίνος
22/06/2019
Η ευφυής γεωργία θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα την παραγωγή σας, να μειώσετε το κόστος και να αυξήσετε το κέρδος σας. Θα μπορέσετε να βελτιστοποιήσετε τις εισροές στο χωράφι, όπως η άρδευση, η λίπανση και η φυτοπροστασία. Ειδική σύμβουλοι θα σας κατατοπίσουν ειδικά για αυτές τις καλλιέργειες

Μπορεί να εφαρμοστεί ευφυής γεωργίας στην περιοχή των Σερρών;

Σέρρες
13/06/2019
Γ ια να μάθετε περισσότερα για την κάλυψη της περιοχής σας από κάποιο δίκτυο παροχής υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας κάποιον από τους παρόχους των υπηρεσιών.

Τι είναι η Ευφυής Γεωργία;

Μανούσος, Κρήτη
07/06/2019
Η ευφυής γεωργία είναι μια νέα προσέγγιση που υποστηρίζει τον αγρότη στη διαχείριση της παραγωγής του, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, δεδομένα και ερευνητικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, επιτρέπει στον αγρότη να γνωρίζει πότε να ποτίσει και πόσο, πότε να ψεκάσει και τι λίπασμα χρειάζεται η καλλιέργειά του. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την ευφυή γεωργία στα σχετικά άρθρα που έχουμε ήδη αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας (Άρθρα ευφυούς γεωργίας)

Εφαρμόζεται η ευφυής γεωργία στην καλλιέργεια συκιάς;

Τάσος, Ταξιάρχης Ευβοίας
06/06/2019
Η ΥΧ κατά καιρούς έχει παρουσιάσει διάφορους παρόχους υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας μέσα από τα άρθρα της. Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την περίπτωσή σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με αυτούς.