Καλήσπερα..έχω ένα κτήμα 122στρεμματων μονοκόμματο στο Νεοχώρι Μεσολογγίου 1500 μέτρα από το σπίτι.. ενδιαφέρομαι για ευφυή καλλιέργεια..παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μου.. ευχαριστώ!!
Σωκράτης, Νεοχώρι Μεσολογγίου
Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας για την καλλιέργειά σας θα πρέπει να επικοινωνήσετε με κάποιον από τους παρόχους τέτοιων υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Κατά καιρούς έχουμε παρουσιάσει αρκετές περιπτώσεις επιτυχημένης εφαρμογής τέτοιων υπηρεσιών μέσα από άρθρα μας.
Ποιο το κόστος εγκαταστασης της ευφυούς γεωργίας σε ελαιοκτήματα και σε αμπέλια και τι περιλαμβάνει? Υπάρχει επιδότηση? Με ποιον να επικοινωνήσω?
Γιώργος Ελευθεράκης, Ιεράπετρα Κρήτης
Το κόστος για την εγκατάσταση ενός συστήματος ευφυούς γεωργίας, ή για την πρόσβαση στις υπηρεσίες ενός τέτοιου συστήματος, μπορεί να διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία . Υπήρχε η δυνατότητα επιδότησης της επένδυσης σε σύστημα ευφυούς γεωργίας μέσα από το Μέτρο 4 / Υπομέτρο 4.1 - Επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις (Σχέδια Βελτίωσης) το οποίο όμως έχει κλείσει. Υπάρχει ανοιχτή συζήτηση για την επιδότηση της από διάφορους φορείς αλλά τίποτε συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή. Θα σας προτείναμε να επικοινωνήσετε απευθείας με κάποιους από τους παρόχους υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας, πολλούς από τους οποίους έχει παρουσιάσει μέσα από άρθρα της η ΥΧ, για να ενημερωθείτε για τις παροχές και το κόστος για τη δική σας εκμετάλλευση σε κάθε περίπτωση.
Πώς μπορώ να κάνω συμβόλαιο με την εταιρεία;
Μακρή Αποστολία, Νομός Μαγνησίας
Για να ξεκινήσετε τη συνεργασία σας με κάποιον από τους παρόχους υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με αυτόν. Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της κάθε εταιρείας.
Τι είναι το σύστημα gaiasense ;
Σοφία Γρηγοράκη, Λεύκη Πτελεου Μαγνησίας
Το gaiasense είναι ένα σύστημα ευφυούς γεωργίας, που παρέχει υπηρεσίες για τη φυτοπροστασία, τη λίπανση και την άρδευση μεγάλου αριθμού καλλιεργειών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Πρακτικά δίνει συμβουλές για τη διαχείριση της καλλιέργειας με βάση δεδομένα που συγκεντρώνει από διάφορες πηγές, ώστε ο παραγωγός να αποφεύγει την άσκοπη χρήση εισροών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα σχετικά με το gaiasense άρθρα που έχουμε ήδη δημοσιεύσει καθώς και στην ιστοσελίδα του gaiasense ( https://www.gaiasense.gr/gaiasense )
Πως μπορώ να ενημερωθώ περισσότερο για ευφυή γεωργία στο βαμβάκι;
Βαγγέλης, Καρδίτσα
Τόσο στην εφημερίδα , όσο και στο ypaithros.gr έχουμε παρουσιάσει επιτυχημένες εφαρμογές υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας στην καλλιέργεια βαμβακιού μέσα από άρθρα μας, οπότε θα σας προτείναμε να επικοινωνήσετε απευθείας με κάποιον από αυτούς τους παρόχους υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας.

Ενδεικτικά links: