Μηχανοκίνητη πορεία του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ιωαννίνων την Πέμπτη 23/2

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ιωαννίνων  την Πέμπτη 23-2-2023 στις 11 το πρωί θα συμμετάσχει στο πανελλήνιο κάλεσμα του μελισσοκομικού κλάδου πραγματοποιώντας μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας. Η πορεία θα ξεκινήσει από το γιαννιώτικο σαλόνι προς την λεωφόρο Δωδώνης και θα καταλήξει στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ακολουθούν τα αιτήματα:

1.ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

2.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕΛΙΑ.

3.ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΝΕΑ ΚΑΠ .ΚΥΨΕΛΕΣ -ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ -ΔΡΑΣΕΙΣ

4.ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟ

5.ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.

6.ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΙΣΜΑ

7.ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΎΝΤΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Στους δρόμους και οι μελισσοκόμοι της Αχαΐας

Σε ανακοίνωσή του ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Αχαΐας αναφέρει:

«Η διάλυση της γεωργικής παραγωγής και η χρόνια απαξίωση του αγροτικού και μελισσοκομικού κλάδου οδήγησε στην υποβάθμιση του επαγγέλματός μας. Η εκτίναξη του κόστους παραγωγής, σε συνδυασμό με τις χαμηλές – εξευτελιστικές τιμές, κάτω από το κόστος παραγωγής, τις οποίες διαμορφώνουν οι έμποροι – διακινητές – τυποποιητές, εξαφανίζουν το εισόδημά μας, απειλώντας την επιβίωσή μας. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δια στόματος του κου Γεωργαντά δήλωσε ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της πολιτείας οι μελισσοκόμοι σε σχέση με τα πακέτα στήριξης που έδωσε σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Δυστυχώς η κυβέρνηση ως τώρα μοιράζει υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος.

Για τους παραπάνω λόγους ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Αχαΐας αποφάσισε να πραγματοποιήσει μηχανοκίνητη πορεία την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023. Καλούμε όλους του συναδέλφους καθώς και όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να είναι εκεί στον δίκαιο αγώνα μας, αναδεικνύοντας δυναμικά τα προβλήματά του κλάδου και προβάλλοντας παράλληλα τα αιτήματά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας.

Τα αιτήματα μας:

  1. Προστασία του Έλληνα καταναλωτή από τις Παράνομες Ελληνοποιήσειςστο εισαγόμενο από τρίτες χώρες μέλι. Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν αμφίβολης ποιότητας φθηνά μέλια από χώρες εκτός ΕΕ, τα οποία παρανόμως βαφτίζονται «ελληνικά προϊόντα», με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ελεύθερα, θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία.
  1. Λήψη μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής.
  • Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα.
  • Αφορολόγητο Πετρέλαιο.
  • Μείωση κόστους πρώτων υλών.
  1. Αλλαγή Νομοθετικού Πλαισίου. Το εχθρικό νομοθετικό πλαίσιο για τον Έλληνα Μελισσοκόμο θα πρέπει να αλλάξει άμεσα στα επιμέρους θέματα που αναφέρουμε, προκειμένου να είναι βιώσιμη ενασχόληση και η άσκηση της μελισσοκομικής ιδιότητας.
  • Κίνηση των μελισσοκομικών φορτηγών – αυτοκινήτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.
  • Αναθεώρηση του Μελισσοκομικού Μητρώου.
  • Διάταξη για την τοποθέτηση Μελισσοκομικών Σμηνών και πρόσβαση στα Δάση.
  • Κάπνισμα κυψελών και απαγόρευση εισόδου μελισσοκόμων σε δάση κατά την αντιπυρική περίοδο.
  • Ταυτοποίηση αμιγών ελληνικών μελιών».