Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για την Παγκόσμια Ημέρα Λιπάσματος σε συνεργασία με την ΙFA συμμετέχει ο Σύνδεσμος Παραγώγων και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ).

Στόχος των εκδηλώσεων – σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου – είναι η ενημέρωση του κοινού και των παραγωγών για το ρόλο των λιπασμάτων στη γεωργική παραγωγή, την ενίσχυση της έρευνας στον κλάδο της θρέψης φυτών, καθώς και στην προώθηση της καινοτομίας για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΠΕΛ κ. Κουτσούγερα «Η Παγκόσμια Ημέρα Λιπασμάτων αποτελεί μια σημαντική αφορμή για την έναρξη ενός ευρύτερου διαλόγου για την ανάδειξη του ρόλου της θρέψης των καλλιεργειών στην αύξηση της αξίας της παραγωγής και του τροφίμου. Η σύνδεση της θρέψης των καλλιεργειών μας με την ποσότητα και την ποιότητα των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων, αλλά και του τελικού προϊόντος της καλλιεργητικής διαδικασίας, δηλαδή του τροφίμου που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή αποτελεί σήμερα βασική προτεραιότητα του κλάδου των λιπασμάτων.» 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΠΕΛ

Γιορτάζουμε το λίπασμα ως μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις της εποχής μας που έχει συντελέσει καθοριστικά στη θρέψη του παγκόσμιου πληθυσμού και στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, ενώ ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει τις επόμενες δεκαετίες στη διατροφή του ανθρώπου θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Ο ΣΠΕΛ συμμετέχει στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για την Παγκόσμια Ημέρα Λιπάσματος σε συνεργασία με την ΙFA, με στόχο την ενημέρωση του κοινού και των παραγωγών για το ρόλο των λιπασμάτων στη γεωργική παραγωγή, την ενίσχυση της έρευνας στον κλάδο της θρέψης φυτών, καθώς και στην προώθηση της καινοτομίας για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων, στοχευμένες στις ανάγκες θρέψης των καλλιεργειών, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΠΕΛ κ. Κουτσούγερα «Η Παγκόσμια Ημέρα Λιπασμάτων αποτελεί μια σημαντική αφορμή για την έναρξη ενός ευρύτερου διαλόγου για την ανάδειξη του ρόλου της θρέψης των καλλιεργειών στην αύξηση της αξίας της παραγωγής και του τροφίμου. Η σύνδεση της θρέψης των καλλιεργειών μας με την ποσότητα και την ποιότητα των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων, αλλά και του τελικού προϊόντος της καλλιεργητικής διαδικασίας, δηλαδή του τροφίμου που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή αποτελεί σήμερα βασική προτεραιότητα του κλάδου των λιπασμάτων.»