Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να δείτε αυτό τον ιστότοπο
Αρχική Πράσινα Λαχανικά

Πράσινα Λαχανικά

Στα πιο διαδεδομένα και γνωστά φυλλώδη λαχανικά ανήκουν το Μαρούλι ((butterhead, Crisphead ή iceberg, romaine ή cos κ.λπ. ), η Ρόκα, το Σπανάκι, το Σέλινο, η Γλυστρίδα, τα Αντίδια, τα Σέσκουλα, ο Μαϊντανός, ο Κόλιανδρος, o Άνιθος κ.α. Τα περισσότερα από αυτά τα βρίσκουμε καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και τα καταναλώνουμε κυρίως ωμά σε σαλάτες. Τα τελευταία χρόνια η νέες διατροφικές τάσεις (vegan, τυποποιημένες φρέσκιες σαλάτες κ.α.) διαμόρφωσαν μια νέα κατάσταση στην παραγωγή αυτών των ειδών.

Περισσότερες Ειδήσεις

1ο ΕΠΑΛ Κιάτου: Τα «έξυπνα» μαρούλια μεταδίδουν τα οφέλη της ευφυούς γεωργίας

Κανείς δεν θα περίμενε ότι μία καλλιέργεια μαρουλιού στο Κιάτο θα μετατρεπόταν σε ένα φυτό ωφέλειας για μαθητές, αγρότες, κοινωφελή ιδρύματα, αλλά και για...

Μαρούλι: Δυνατότητες για εξαγωγή σε ευρωπαϊκές χώρες

Το μαρούλι, όπως και άλλα είδη φυλλωδών λαχανικών, αποτελεί ένα από τα βασικά κηπευτικά στην κουζίνα των Ευρωπαίων καταναλωτών. Από τον Απρίλιο έως και...

Ίρια Αργολίδας: «Αξονικός τομογράφος» του χωραφιού η ευφυής γεωργία για την πρόληψη της υγείας των καλλιεργειών

Με γρήγορους ρυθμούς και χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος, παραγωγοί μαρουλιού iceberg στα Ίρια Αργολίδας ήδη κατάφεραν να λάβουν τα πρώτα δεδομένα, ώστε να...

Φυλλώδη λαχανικά: Σταθερή ποιότητα, συνέπεια και διάρκεια ζητούν οι αγορές

των Γιάννη Σάρρου, Μελίνας Ζιάγκου Oι εδαφοκλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας κατά τη χειμερινή περίοδο είναι ιδανικές για την παραγωγή φυλλωδών λαχανικών (μαρούλι, σπανάκι, σέσκουλα, σέλερι,...
spanaki

Καλές αποδόσεις στο μαρούλι, απώλειες για το σπανάκι

Μ ε καλές αποδόσεις εξελίσσονται οι φυτεύσεις του τέλους Δεκεμβρίου-αρχών Ιανουαρίου για το μαρούλι τύπου Ρομάνα. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι προηγούμενες φυτεύσεις...
καλλιέργεια των μαρουλιών

Mαρούλι: Αγώνας δρόμου μετ’ εμποδίων για το Πάσχα

Οι μειωμένες στρεμματικές αποδόσεις και η ποιοτική υποβάθμιση είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της φετινής παραγωγής.
marouli

Μαρούλι: Ετοιμάζονται για το Πάσχα οι παραγωγοί

Αυτές τις μέρες οι παραγωγοί κόβουν και φυτεύουν πυρετωδώς, παρακολουθώντας με ευλαβική συνέπεια τις ημέρες της ηλιοφάνειας
σε λίγες ημέρες και οι τελευταίες σπορές του σπανακιού

Σπανάκι: Ο καιρός βοηθά την ποιότητα του προϊόντος

Παράλληλα με τη συλλογή, ολοκληρώνονται σε λίγες ημέρες και οι τελευταίες σπορές του σπανακιού, ειδικά στις νότιες περιοχές της χώρας.
iria-kipeutika-argolida

Ίρια: Σε νέες αγορές στοχεύει η Ομάδα Παραγωγών Μαρουλιού (φώτο)

«Στην ομάδα παραγωγών, από την ημέρα φύτευσης μέχρι και την ημέρα κοπής καταγράφονται όλες οι εργασίες παραγωγής στο χωράφι. Αυτό γίνεται σε 530 στρέμματα που ελέγχει ο συνεταιρισμός και περιλαμβάνει όλα σχεδόν τα είδη μαρουλιού που κυκλοφορούν στην Ελλάδα»
marouli-batavia

Καλή χρονιά για το μαρούλι στην Αργολίδα

Άλλη μία καλή χρονιά αναμένεται φέτος για τους παραγωγούς μαρουλιού στον κάμπο των Ιρίων, όπου καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες μαρουλιού, όπως Batavia, Iceberg κ.ά.

Κυριότερα άρθρα αυτή τη στιγμή