Περ. Αττικής: Διευκρινιστικές απαντήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων λόγω Covid-19

Eιδικό πακέτο πληροφοριών για την διευκόλυνση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το Πρόγραμμα των 200 εκατ. ευρώ του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, έχει εκδοθεί, ενώ έχει αναπτυχθεί και σύστημα μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις υπολογίζουν την βαθμολογία τους, εισάγοντας τα απαραίτητα στοιχεία.

Η κατάρτιση της παραπάνω εφαρμογής καθώς και του πρώτου πακέτου των 33 ερωτήσεων και απαντήσεων πραγματοποιήθηκε μετά από συνεργασία της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής με την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ – ΕΦΕΠΑΕ) που αποτελεί τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης της εν λόγω δράσης.

Ακολουθούν οι δύο δημοφιλέστερες ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους

• Ερώτηση: Η επιδότηση που θα χορηγηθεί σε όσους εγκριθούν, επιστρέφεται και αν ΝΑΙ με τι επιτόκιο; Απάντηση είναι: «ΟΧΙ, η επιδότηση ΔΕΝ επιστρέφεται»

• Ερώτηση: Οι εντάξεις θα γίνουν κατά προτεραιότητα; Απάντηση: «ΟΧΙ. Η μεθοδολογία αξιολόγησης που θα εφαρμοστεί είναι η συγκριτική (βαθμολογική κατάταξη)».

Σημειώνεται ότι η Πλατφόρμα του ειδικού Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) για την υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για την ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία έχει ανοίξει από τις 23 Οκτωβρίου. Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο είναι από 5.000E – 50.000 ευρώ και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων, που γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: www.ependyseis.gr/mis, έχει ως καταληκτική ημερομηνία τις 20/11/2020 και ώρα 15.00.

Με αφορμή τη δράση ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε:

«Η Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις στηρίζει έμπρακτα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαιτέρα κρίσιμη. Στην Περιφέρεια Αττικής αγωνιζόμαστε καθημερινά για να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις. Η ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσα από τη χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 αποτελεί ένα από τα μέτρα που υιοθετούμε για να μπορέσουμε να τονώσουμε την αγορά και να στηρίξουμε ένα μέρος των πληγέντων κλάδων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ