Άμεση εξέταση των ενστάσεων για τα δικαιώματα ζητά ο Τζελέπης

Παρέμβαση Μ. Τζελέπη για την μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές των τευτλοπαραγωγών

Ενημέρωση για τα περιθώρια υποβολής ενστάσεων από τους παραγωγούς όσον αφορά την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης και τη δυνατότητα των αρμόδιων υπηρεσιών να τις εξετάσουν άμεσα ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, Μιχάλης Τζελέπης με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Επιπλέον ο κ. Τζελέπης καλεί τον κ. Αποστόλου να απαντήσει αν θα υπάρξει άμεσα, διορθωτική, ενδιάμεση πληρωμή για τους αναφερόμενους.

Ειδικότερα, στην αρχή της Επίκαιρης Ερώτησής του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Με την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης κάθε ώρα που περνάει οι εκπλήξεις και η αγανάκτηση μεγαλώνουν στις τάξεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων της χώρας. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αδυνατεί να πληροφορήσει πως έγινε η πληρωμή και πως υπολογίστηκαν τα δικαιώματα, γεγονός που δημιουργεί σοβαρές προβληματικές σε χιλιάδες αγρότες και ειδικά κτηνοτρόφους. Χιλιάδες παραγωγοί βρίσκονται σήμερα μετέωροι και σε καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας. Οι αποκλίσεις κατά κύριο λόγο οφείλονται σε βασικά λάθη τηλεπισκόπησης αλλά και σε μεταβιβάσεις παραγωγών, που επί έξι μήνες δεν προλάβατε να εξετάσετε!!! Εξίσου σκληρή, όσο και απαράδεκτη είναι η πραγματικότητα για τους Νέους Αγρότες, που αντί ουσιαστικής στήριξης είδαν «ψίχουλα»».

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Τζελέπης ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου να τον ενημερώσει για το περιθώριο υποβολής ενστάσεων στις χιλιάδες περιπτώσεις λαθών καθώς επίσης και εάν οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε θέση να τις εξετάσουν άμεσα. Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να του γνωστοποιήσει εάν θα υπάρξει άμεσα, διορθωτική, ενδιάμεση πληρωμή για τους παραπάνω αναφερόμενους.

Τέλος, ο κ. Τζελέπης τονίζοντας ότι η Ενιαία Ενίσχυση έχει τον χαρακτήρα της υποστήριξης της παραγωγής, ζήτησε από τον κ. Αποστόλου να τον πληροφορήσει ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει για την προστασία της και την πραγματική απόδοσή της στους δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους, όπως επίσης και τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να υπηρετήσει το στόχο της ηλιακής ανανέωσης του γερασμένου αγροτικού πληθυσμού της χώρας.

Βάση του άρθρου 130 του Κανονισμού της Βουλής, αναμένεται ως είθισται να καθοριστεί εντός 10 ημερών η ημερομηνία συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κ. Μιχάλη Τζελέπη, όπως επίσης και ο κύκλος συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.