Η άρδευση στην Ελλάδα: Προβλήματα, ορθολογική χρήση και σύγχρονες τεχνολογίες

Πρακτικές ορθολογικής άρδευσης: Τα προβλήματα & η σωστή διαχείριση του νερού

Το νερό αποτελεί ένα βασικό προαπαιτούμενο του αγροδιατροφικού τομέα. Το 44% του συνολικού νερού που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη κατευθύνεται στην ύπαιθρο, με το ποσοστό αυτό να φτάνει και το 80% σε διάφορες περιοχές, όπως αυτές της Νότιας Ευρώπης. Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τα ποσοστά ξηρασίας, λειψυδρίας και πίεσης των φυσικών πηγών. Μαζί με τον αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό, προκαλούν λειψυδρία αλλά και αλλοιώνουν την ποιότητα του αρδευτικού νερού, θέτοντας τον αγροδιατροφικό τομέα σε κίνδυνο.
krasi-elinikes-xenes-poikilies

Ελληνικές ή ξένες ποικιλίες; Μια άλλη άποψη για το γνωστό debate

Προσωπικά, είμαι οπαδός της άποψης πως το ελληνικό κρασί θα μπορέσει να διεισδύσει δυναμικά και να δημιουργήσει επώνυμη ζήτηση στις διεθνείς αγορές, αποκλειστικά μέσω...
τα πολλά διατροφικά πλεονεκτήματα της επιτραπέζιας ελιάς

Ελιά: Από την εμπειρική παρασκευή στην καινοτομία

Ο Δημήτριος Μπόσκου, ομότιμος καθηγητής Τμήμα Χημείας ΑΠΘ, αναφέρεται στις μελέτες, προκλινικές και άλλες, για τους μηχανισμούς που μπορούν να εξηγήσουν έναν προστατευτικό ρόλο των βιοφαινολών του ελαιολάδου στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως είναι το Αλτσχάιμερ.
krasi-trygos-2017

Ελληνικός τρύγος 2017: Η ποιότητα, η ποσότητα και οι τιμές

Ο τρύγος φέτος ξεκίνησε, όπως κάθε χρόνο, άλλωστε, στη Σαντορίνη την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου σε...
Επισημάνσεις για τη διατροφική αξία του ελαιολάδου

Επισημάνσεις για τη διατροφική αξία του ελαιολάδου

Οι μελέτες στον χώρο των βιοεπιστημών επιβεβαιώνουν ευρήματα της επιδημιολογίας που σχετίζονται με τις καρδιαγγειακές παθήσεις, την υγεία των αγγείων, την υπέρταση...
- Διαφήμιση -
BASF
- Διαφήμιση -

Θέλω να λαμβάνω ενημερώσεις για καινούργιες εκδόσεις