«Η Αρχαιολόγος»: Ένα ντοκιμαντέρ «προσωπικής ευθύνης»

Ιστορικό παρελθόν, τεχνολογικό παρόν, πολιτιστική κληρονομιά και καθημερινότητα επιβίωσης συγκρούονται στην ιστορία της αρχαιολόγου Γεωργίας Καραμήτρου-Μεντεσίδη. Η αρχαιολόγος προσπαθεί να ολοκληρώσει πολυετή σημαντική ανασκαφή στη δυτική Μακεδονία, πριν το νερό από το φράγμα του Ιλαρίωνα ποταμού πλημμυρίσει την περιοχή και βυθίσει έναν μεγάλο αρχαιολογικό χώρο.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) προβάλλει, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου (17:30), το βραβευμένο (Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού κινηματογράφου του Λονδίνου) ντοκιμαντέρ του Κίμωνα Τσακίρη, «Η Αρχαιολόγος» (2015), στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.

Προστασία φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος, αγωνιώδεις προσπάθειες, πάθος και προσωπική δέσμευση, χαμηλοί καταγγελτικοί τόνοι μπροστά στην κοινωνική αμηχανία και την ανύπαρκτη εθνική πολιτιστική πολιτική συνθέτουν μια ιστορία «προσωπικής ευθύνης» από εκείνες που δεν βλέπουν συχνά τα φώτα της δημοσιότητας. Στην προβολή θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης της ταινίας και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων (τηλ.: 210 3418011, Δευτ.-Παρ: 9:00- 17:00)