Έως 1.000.000 ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Αττικής από τις Λαϊκές Αγορές για τις ευπαθείς ομάδες

-Διαφήμιση-

Με το ποσό έως 1.000.000 ευρώ σε είδη λαϊκών αγορών ενισχύει για πρώτη φορά η Περιφέρεια Αττικής ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Με την απόφαση αυτή του Περιφερειακού Συμβουλίου, δρομολογήθηκε ένα σημαντικό μέτρο κοινωνικής πολιτικής, με αποδέκτες που αναμένεται να προσεγγίσουν αριθμητικά τις 1.500 οικογένειες.

Συγκεκριμένα, ύστερα από τις συντονισμένες ενέργειες της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνας Θανοπούλου και του Προέδρου της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών, Περιφερειακού Συμβούλου Εντεταλμένου σε θέματα Λαϊκών Αγορών, Στέλιου Κοροβέση, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, την Πέμπτη αποφάσισε ομόφωνα την οικονομική ενίσχυση με ποσό έως 1.000.000 ευρώ σε είδη λαϊκών αγορών, των δικαιούχων επιδόματος απροστάτευτων τέκνων, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 4264/14, με την τροποποίηση του Ν.4328/15.

Εκπροσωπώντας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, ο Βασίλης Μπάτρης, αφού χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, τόνισε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας των Παραγωγών εδώ και χρόνια, ενώ υπενθύμισε ότι οι Λαϊκές Αγορές προσφέρουν ήδη σημαντικό κοινωνικό έργο. Υπογράμμισε δε: «Τώρα που το ξεκινήσαμε να μην το σταματήσουμε ποτέ», κάτι για το οποίο έχει δεσμευθεί και η Περιφερειακή Διοίκηση.

Για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, σημαντική υπήρξε η συνεργασία και συμβολή των αντίστοιχων Ομοσπονδιών των πωλητών των Λαϊκών Αγορών.

-Διαφήμιση-