Αγρότες Νίκαιας: Πάνε Κιλελέρ την Κυριακή και μετά φεύγουν

Αγρότες Νίκαιας: Πάνε Κιλελέρ την Κυριακή και μετά φεύγουν

Στα χωράφια θα βρίσκονται από Δευτέρα τα τρακτέρ των θεσσαλών αγροτών, καθώς ο Μάρτιος έφθασε και η προετοιμασία της σποράς πρέπει  να ξεκινήσει. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των επαφών του πρωθυπουργού με τις Συντονιστικές Επιτροπές των αγροτών, τόσο των Τεμπών, όσο και της Νίκαιας, οι υποχρεώσεις των παραγωγών στα χωριά καθιστά αδύνατη την παραμονή τους στις εθνικές οδούς. Μάλιστα κάποιοι αγρότες δεν περίμεναν καν την απόφαση των συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, στον κόμβο της Νίκαιας και στην κοιλάδα των Τεμπών και πήραν το πρωί το δρόμο της επιστροφής.

Νίκαια

Η λήξη των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων πρέπει να γίνει με τον ενθουσιασμό και την περηφάνια που κυριαρχούσαν στα πρόσωπα των αγροτών, όταν πατούσαν για πρώτη φορά το πόδι τους στον κόμβο της Νίκαιας και γι΄αυτό η τοπική Συντονιστική Επιτροπή, σε πλήρη συνεννόηση και με τα υπόλοιπα μπλόκα που ταυτίζονταν με το διεκδικητικό πλαίσιο της Νίκαιας επίσπευσαν τον φετινό εορτασμό του Κιλελέρ για μεθαύριο Κυριακή, στις 12:30 το μεσημέρι. Συνήθως η εξέγερση των θεσσαλών κολίγων τιμόταν την πρώτη ή την δεύτερη Κυριακή του Μάρτη. Το Σάββατο θα γίνει γνωστό το πρόγραμμα της αγωνιστικής εκδήλωσης, ενώ ο χαρακτήρας της θα είναι πανελλαδικός, αφού θα έρθουν με λεωφορεία αγρότες απ όλα τα μπλόκα της χώρας και εκπρόσωποι εργατικών σωματείων από Αθήνα. 

Αμέσως μετά τον αγωνιστικό εορτασμό του Κιλελέρ θα συνεδριάσουν οι Συντονιστικές Επιτροπές για να αποφασίσουν την αποχώρηση των τρακτέρ από τους δρόμους. Αυτό που απομένει να διευκρινιστεί είναι αν η αποχώρηση των αγροτών από τον κόμβο της Νίκαιας θα γίνει αυθημερόν ή την επόμενη μέρα, την Δευτέρα.

                                                                                                                        Γ.Ρ.