Από νωρίς οι αγρότες στο Σύνταγμα. Το σημερινό πρόγραμμα των διαδηλώσεων

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 13/2, ξεκίνησε η συγκέντρωση αγροτών στο Σύνταγμα ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που διανυκτέρευσαν στις σκηνές που έχουν στηθεί στην Πλατεία μετά το χθεσινό συλλαλητήριο.

Από νωρίς οι αγρότες στο Σύνταγμα. Το σημερινό πρόγραμμα των διαδηλώσεων

Σήμερα οι αγρότες συνεχίζουν την πανελλαδική τους διαδήλωση στο Σύνταγμα, ενώ στις 11 π.μ. εργατικά σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καθώς και Λαϊκές Επιτροπές του Λεκανοπεδίου, διοργανώνουν συγκέντρωση αλληλεγγύης και κοινού αγώνα με τους μικρομεσαίους αγρότες, στην Ομόνοια. Θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα. Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί για τις 10.30 π.μ. και έχουν ως εξής:

  • Πλατεία Βάθης: Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο – Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα – Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός – Τουρισμός, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ – ΤΕΙ, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α’ Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας, της Α΄ Αθήνας, του Γαλατσίου και των Μεσογείων – Λαυρεωτικής.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής, του Πειραιά και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής, του Θριάσιου – Μεγαρίδας και του Βόρειου Τομέα Αττικής.

Για την κινητοποίηση δρομολογούνται πούλμαν από Βαρνάβα στις 8.30 π.μ., από Καπανδρίτι στις 8.45 π.μ. και από Άγιο Στέφανο στις 9 π.μ. 

Με πληροφορίες από το 902. gr