Αύξηση δυνάμεων στο μπλόκο των Τεμπών και νέος δίωρος αποκλεισμός την Παρασκευή 22/1

Αύξηση δυνάμεων στο μπλόκο των Τεμπών και νέος δίωρος αποκλεισμός την Παρασκευή 22/1

Στο συμβολικό αποκλεισμό των Τεμπών θα προχωρήσουν οι αγρότες την Παρασκευή 22/1, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους. Όπως αποφασίστηκε από την Συντονιστική Επιτροπή αγροτών – που διαμορφώθηκε από γενική συνέλευση – την Παρασκευή από τις 12.00 έως τις 2.00 το μεσημέρι, θα αποκλειστεί συμβολικά η εθνική οδός στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Παράλληλα, απευθύνουν πρόσκληση και σε άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες (από αλιείς μέχρι οδηγούς φορτηγών) να συνταχθούν στο πλευρό τους.

Ήδη κατευθύνονται τρακτέρ και από άλλα σημεία της περιοχής, ενώ το μπλόκο θα ενισχυθεί σημαντικά και από τη φυσική παρουσία κτηνοτρόφων και άλλων, που δεν διαθέτουν τρακτέρ.

Στόχος να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο το «στρατηγικής» σημασίας σημείο, ώστε το Σάββατο 23/1, οπότε και αναμένονται και αγρότες από τη Μακεδονία (η πρόσκληση ισχύει και προς όλα τα μπλόκα), τα Τέμπη να αποτελέσουν το σημείο αναφοράς όλης της χώρας  και να στείλει ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση. Στο επίκεντρο πάντως των αιτημάτων των αγροτών είναι συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και διάλογος από μηδενική βάση, τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, όσο και για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν την πρωτογενή παραγωγή.

Κυριάκος Λάμπρου