Γάλα στα Τέμπη, εντάσεις στον Προμαχώνα και ενίσχυση των μπλόκων  

Γάλα στα Τέμπη, εντάσεις στον Προμαχώνα και ενίσχυση των μπλόκων  

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες που ενισχύουν τα μπλόκα τους σε όλη τη χώρα. Οι αγρότες αναμένουν την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες προκειμένου να προσκληθούν στο Μέγαρο Μαξίμου και να συζητήσουν τις προτάσεις που έχουν υποβάλλει.

Άκαρπη απέβη η συνάντηση ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και τον υπουργό Μεταφορών της Βουλγαρίας στο τελωνειακό φυλάκιο του Προμαχώνα, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, με το μπλόκο των ελλήνων αγροτών και το αντι-μπλόκο από την πλευρά των βούλγαρων οδηγών φορτηγών, που έχουν κλείσει τη διέλευση προς τη βουλγαρική πλευρά.

Εν τω μεταξύ αρκετά κιλά γάλα χύθηκαν στο οδόστρωμα, με τους κτηνοτρόφους να δηλώνουν πως, το κέρδος είναι πια μηδαμινό για τη διάθεσή του από τους ίδιους, όπως και για το κρέας.
«Ζούμε εποχές 1995 όσον αφορά τα χρήματα που λαμβάνουμε για τα προϊόντα μας. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί» ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας, Νίκος Παλάσκας στο thessaliatv.gr. Σε σχετική ερώτηση συμπλήρωσε ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν διαθέσει πολλές φορές γάλα σε πολίτες που το χρειάζονται, τονίζοντας όμως ότι ο κλάδος βιώνει τις χειρότερες συνθήκες πλέον, και αυτό το μήνυμα θέλουν να περάσουν οι κτηνοτρόφοι στην κυβέρνηση.  «Η κυβέρνηση μπορεί να ποντάρει στο ότι θα κουραστούμε και θα φύγουμε. Δεν κουραζόμαστε. Δεν φεύγουμε. Εδώ θα μείνουμε και θα πρέπει να σταματήσει τα παιχνίδια ο πρωθυπουργός και τις καθυστερήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παλάσκας.

Μαζί με την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας ήταν και οι αγελαδοτρόφοι του Ν. Λάρισας, που έριξαν και αυτοί γάλα στο οδόστρωμα των Τεμπών. Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος του συλλόγου, Απόστολος Μωραΐτης σημείωσε ότι με βάση τις τιμές που λαμβάνουν οι παραγωγοί για το αγελαδινό γάλα, αλλά και τα μέτρα που ισχύουν για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του, το νωπό γάλα θα γίνει σύντομα είδος πολυτελείας.

Μπλόκο αγροτών στην εθνική οδό στο ύψος που βρίσκεται το Σεληνάρι

Στην Εθνική οδό Αγίου Νικολάου-Ηρακλείου στο ύψος που βρίσκεται το Σεληνάρι, μετέφεραν τη διαμαρτυρία τους αγρότες και κτηνοτρόφοι του Οροπεδίου, που από το πρωί μέχρι το μεσημέρι είχαν προχωρήσει σε κατάληψη της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας στον ‘Αγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Οι αγροκτηνοτρόφοι μετά την αποχώρηση τους από τη ΔΟΥ με αυτοκίνητα έστησαν μπλόκο στην περιοχή Σεληνάρι διακόπτοντας ανά ημίωρο την κυκλοφορία μέχρι τις 18:00 το απόγευμα όπως έχουν αποφασίσει.

Ενισχύεται με επιπλέον 60 οχήματα το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο του Καλού Νερού

Σκληραίνουν τη στάση τους έναντι της κυβέρνησης οι αγρότες της Τριφυλίας, που βρίσκονται για 17η ημέρα σε κινητοποίηση. Σήμερα ανακοίνωσαν πως ενισχύεται με εξήντα, επιπλέον, οχήματα (τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα) το μπλόκο του Καλού Νερού, ενώ σύμφωνα με χθεσινή απόφαση των αγροτών κλείνει από τις 4:00 η ώρα και επ’ αόριστον ο κόμβος, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των διερχόμενων οδηγών από Κυπαρισσία προς Πύργο, αλλά και από Πύργο προς Κυπαρισσία και Καλαμάτα.

Κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών της Τριφυλίας υποδέχεται αυτή την ώρα τους νέους διαδηλωτές στον κόμβο του Καλού Νερού.