Διήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο κέντρο της Λάρισας

Διήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο κέντρο της Λάρισας

Στιγμές ευτυχίας σε μικρούς αλλά και αισιοδοξίας σε μεγάλους φιλοδοξούν να δώσουν οι διήμερες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει και φέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λάρισας και τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας.

Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, «στόχος των εορταστικών αυτών εκδηλώσεων είναι παρά την οικονομική κρίση να δώσουμε, μέσω των πολιτιστικών δρώμενων, μια ευχάριστη, γιορτινή ατμόσφαιρα σε όλους τους πολίτες και κυρίως τα παιδιά που το έχουν περισσότερηανάγκη στις ημέρες μας».

Ο Περιφερειάρχηςσημείωσεεπίσης ότι «σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώνει τις δυνάμεις της και προσπαθεί σε συνεργασία με φορείς να δημιουργήσειένα θετικό κι εορταστικό περιβάλλον.Για τέταρτη χρονιά είμαστε εδώ.Αποδεικνύουμε ότι οι δυσκολίες δεν μας πτοούν και συνεχίζουμε σε πείσμα των καιρών επειδή ακριβώς είμαστε ενωμένοι.Θέλουμε να δημιουργηθείένα όμορφο εορταστικό κλίμα σε ολόκληρη την πόλη προς όφελος των συμπολιτώνμας. Παράλληλα, μέσα από αυτές τις δράσεις χαράς και αγάπης, επιχειρούμε να στείλουμε και κοινωνικά μηνύματα όπως η ανάγκηδιάδοσηςτηςμεταμόσχευσης μυελού των οστώνστηρίζοντας την οργάνωση «SaveMoras», αλλά καιπροωθώνταςτο σπουδαίο έργοτου «Χαμόγελου του Παιδιού».

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστείμία διαδραστική οικολογική ιστορία με 7 τραγούδια που μιλάει για την αξία των βιβλίων, της φιλίας, της ανακύκλωσης, της μόρφωσης, της υγιεινής των δοντιών και της σωτηρίας του Πλανήτη που πρωταγωνιστούν κούκλες της«ΒΑΒΕΛ».Ο ThiaSos παρουσιάζει μια μουσική κωμωδία για κορίτσια και αγόρια.Το κουκλίστικο όνειρο μιας βιβλιοδέτριας για τη σωτηρία της γης λόγω φιλίας. Πρωταγωνιστούν τοΣαράκικαι ηΝονάτου,oΚάπταινκαι ηΜαγείρισσα.Το κείμενο, η σκηνοθεσία και οι στίχοι είναι του ΒασίληΧ. Γιαβρή, ενώ το σκηνικό και οι κούκλες από τηνΕιρήνη Καϊσούδη–Ζιαβλιάκη.

Αντίστοιχα, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ι εξής δράσεις:

•Ένα υπέροχο εργαστήρι περιμένει όλα τα παιδιά στην Πλατεία Ταχυδρομείου μπροστά από την Ιατρική Σχολή.
•Τα παιδιά παρέα με τον Άγιο Βασίλη θα στολίσουν με ζωγραφιές και ευχές το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και Χριστουγεννιάτικες κάρτες και θα φτιάξουν μαζί το κολάζ των ευχών.
•Εμπνευσμένο από τον Άλ και την Άλα θα χρωματίσουν με ευχές τη πιο μεγάλη κάρτα. Οι δύο μικροί μας ταξιδευτές εύχονται με τις ζωγραφιές τους, τις αλλαγές που θέλουν να δουν τα παιδιά στον κόσμο που ζούμε.
•Μικρές γωνιές δημιουργικότητας, θα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους για να γευτούν λιχουδιές και γλυκίσματα!
•Χαμόγελα, μουσικές, στολίδια και δώραθα γεμίσουν τις αγκαλιές των παιδιών με χαρούμενη διάθεση και χρώματα.
•Κάθε παιδί είναι ένας μικρός καλλιτέχνης και αυτά τα Χριστούγεννα υποδεχόμαστε το ταλέντο τους, στο χωριό των ευχών!
•Τα παιδιά θα χορέψουν, θα συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια παρέα με τα ξωτικά και τους Αη Βασίληδες με την σειρά τους θα μοιράσουν δώρα και ζαχαρωτά και θα φωτογραφηθούν με μικρούς και μεγάλους στους χριστουγεννιάτικους ήχους της Παραδοσιακής Ορχήστρας του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας στον ίδιο χώρο.Τέλος, θα υπάρχει περίπτερο με ενημέρωση και έντυπο υλικό για την διάδοση μεταμόσχευσης μυελού των οστών και περίπτερο του «Χαμόγελου του Παιδιού» όπου θα υπάρχει έκθεση με ζωγραφιές των παιδιών των ιδιωτικών δημοτικών σχολείων Λάρισας αφιερωμένες στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η Περιφέρεια θα συμμετέχει και στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Φαρσάλων στις 19 και 20 Δεκεμβρίου προσφέροντας δώρα στα παιδιά σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Φαρσάλων και τον Δήμο Φαρσάλων.

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγουο κ. Γιώργος Τσιαπλέςτόνισε: «Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η διοργάνωση της χριστουγεννιάτικης γιορτής της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο λαμβάνει σάρκα και οστά. Είναι πλέον θεσμός και κάθε χρόνο το εξελίσσουμε. Φέτος οι δράσεις είναι διήμερες. Είναι ημέρες γιορτών, είναι ημέρες των παιδιών και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά είναι να τους δώσουμε λίγη χαρά και ελπίζουμε του χρόνου να τους δώσουμε ακόμη περισσότερη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό που για μία ακόμη χρονιά είναι στο πλευρό μας, όπως είναι πάντα».

Εκ μέρους του Συγχρόνου Ωδείου Λάρισαςο κ. Χρήστος Καλαμπούκαςτόνισε πως «στη γιορτή αυτή θα παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Μικρά Ασία. Η δουλειά μας είναι το αποτέλεσμα μίας προσπάθειας που ξεκίνησε από το 2007 μέχρι σήμερα».

Από τους «Μικρούς Ήρωες»η κ. Δήμητρα Μπαράτσησημείωσε ότι «Οι Μικροί Ήρωες σε συνεργασία με το Χαμόγελο Του Παιδιού, οργανώνουν μία εκδήλωση το παιδί ζωγραφίζει για το παιδί. Διάφορα σχολεία της Λάρισας ιδιωτικά και δημόσια έχουν ζωγραφίσει. Οι ζωγραφιές εκτίθενται την Κυριακή για να ενισχύσουμε το χαμόγελο του παιδιού.

Από την οργάνωση «SaveMoras»η κ.Ελένη – Μαρία Μόρα μίλησε για το νεοσύστατο σωματείο «το οποίο αφορά στην ενημέρωση των πολιτών για το πώς μπορούν να γίνουν δότες μυελού των οστών. Θα βρεθούμε κι εμείς στην πλατεία Ταχυδρομείου ενημερώνοντας τον κόσμο με έντυπο υλικό για τα πώς μπορούν κι αυτοί να γίνουν δότες»