Εντός εξαμήνου η εφαρμογή για πληρωμή φόρων με κάρτα μέσω του Τaxis

Στόχος να μειωθούν οι υπερεισπράξεις και να γίνει ταχύτερη η διαδικασία

Δυνατότητα καταβολής φόρων με κάρτες μέσω του taxis
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Μέσα στο τρέχον εξάμηνο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή του taxis η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να πληρώνουν τους φόρους τους με χρέωση της πιστωτικής ή της χρεωστικής τους κάρτας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η εφαρμογή θα επιτρέψει να γίνει ταχύτερη και ευκολότερη η καταβολή των φόρων καθώς ο αφενός χρήστης θα μπορεί από τη οθόνη του υπολογιστή του να επιλέξει το είδος του χρέους και το ποσό που επιθυμεί να πληρώσει με την κάρτα του αφετέρου θα εκλείψει το φαινόμενο των υπερεισπράξεων (σ.σ. συνήθως οφείλεται σε λάθος του φορολογούμενου στην ταυτότητα της οφειλής).

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Σύμφωνα με απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη σε ερώτηση του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει προχωρήσει ήδη σε συμψηφισμό 268.980 υπερεισπράξεων που αφορούν σε 210.297 ΑΦΜ, με το ποσό που συμψηφίστηκε να φτάνει τα 10,37 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των υπερεισπράξεων αυτών, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, οφείλεται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν με λανθασμένη ταυτότητα οφειλής. Το πρόβλημα αυτό αναμένεται να αντιμετωπιστεί με την απευθείας χρέωση της κάρτας του φορολογούμενου μέσα από το σύστημα taxis, χωρίς να χρειάζεται να αναπαράξει την ταυτότητα οφειλής.

Γιάννης Τσατσάκης

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές