Ζάκυνθος: Εκρηκτική η κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους του νησιού

Ζάκυνθος: Εκρηκτική η κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους του νησιού

Εκρηκτική είναι η κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους της Ζακύνθου, καθώς μέρα με τη μέρα ο όγκος των απορριμμάτων αυξάνεται και πλέον υπάρχουν φόβοι και για τη δημόσια υγεία των κατοίκων του νησιού.

Η πύλη του ΧΥΤΑ στην περιοχή Σκοπός παραμένει σφραγισμένη από τους κατοίκους και τους φορείς του Καλαμακίου που δηλώνουν «απογοητευμένοι από τη μη ξεκάθαρη στάση της δημοτικής αρχής».

Την Δευτέρα, 28/12, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Ζακύνθου, ώστε να βρεθούν λύσεις στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες και να πειστούν οι κάτοικοι του Καλαμακίου να ανοίξουν την είσοδο των απορριμματοφόρων στο ΧΥΤΑ, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει προς το παρόν καμία εναλλακτική λύση για τη διάθεση των σκουπιδιών.

Βασικό επιχείρημα των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, είναι πως μετά από τεράστιες και εγκληματικές καθυστερήσεις, ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων βρίσκεται στην τελική ευθεία. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, η νέα μονάδα επεξεργασίας θα λειτουργήσει από τις 31 Μάρτη του 2016 και ο ΧΥΤΑ του Σκοπού θα σταματήσει να δέχεται σκουπίδια.

Πηγή: ΑΠΕ