Ημερίδα για την χρήση φυτοφαρμάκων και την προστασία υδατικών πόρων

Ημερίδα για την χρήση φυτοφαρμάκων και την προστασία υδατικών πόρων

Ημερίδα με θέμα την ορθολογική χρήση φυτοφαρμάκων και την προστασία υδατικών πόρων, διοργάνωσε πρόσφατα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) ΠΕΔ Θεσσαλίας στην αίθουσα της κοινότητας Κιλελέρ του Δήμου Κιλελέρ, παρουσία πλήθους κόσμου.

Αρχικά ο δήμαρχος Κιλελέρ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας Αθ. Νασιακόπουλος καλωσόρισε τους παρευρεθέντες και έκανε μια σύντομη ομιλία τονίζοντας τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης ημερίδας. Επεσήμανε ότι η θεματολογία της ήταν προσωπική του επιλογή με δεδομένο ότι ο Δήμος Κιλελέρ είναι ένας από τους σημαντικότερους αγροτικούς Δήμους της Περιφέρειας.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γ. Κωτσός ο οποίος δήλωσε ότι στόχος της ΠΕΔΘ είναι «να αναδεικνύει τα σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα ή και τις σημαντικότερες αδυναμίες μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις ώστε να προκύπτουν τα πλέον χρήσιμα συμπεράσματα που θα αποτελούν τον πυρήνα ενός σχεδιασμού για την ανάπτυξη της κάθε περιοχής».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως χαρακτηριστικά είπε, «η ΠΕΔ Θεσσαλίας θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ποιοτικές ημερίδες και πάντα θα προσπαθεί να κάνει πράξη τα συμπεράσματα που προκύπτουν». Στη συνέχεια κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας. Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων καθώς και του ότι είναι ένα θέμα που συνδέεται άμεσα όχι μόνο με την υγεία των αγροτών αλλά και όλων των πολιτών.

Στη συνέχεια ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τσιρόπουλος Νικόλαος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Λάρισας Σταυρίδης Δημήτριος, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθανασίου Χρήστος και, η γενική διευθύντρια ΕΣΥΦ Υδραίου Φραντζέσκα, ανέπτυξαν τα θέματα της ημερίδας μέσα από τις εισηγήσεις τους. Από τις εισηγήσεις προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα και ερωτήματα που διατυπώθηκαν από αρκετούς αγρότες αλλά και σημαντικές τοποθετήσεις που προήλθαν από τους παριστάμενους δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και αγρότες.

Πριν από την έναρξη της ημερίδας οι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που πήγαν στο Κιλελέρ, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός και ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλος επισκέφτηκαν το «Μνημείο του Αγρότη». Εκεί ο πρώην κοινοτάρχης και συγγραφέας κ. Γερόπουλος έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του Αγροτικού Κινήματος και στα γεγονότα που οδήγησαν το 1910 στην αγροτική εξέγερση, ενώ πριν αναχωρήσουν έβγαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία μπροστά από το Μνημείο.