Η καρδιά της Κρήτης θα… χτυπήσει δυνατά στην Θεσσαλονίκη!

Η 6η Παγκρήτια έκθεση “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση” Κρήτη -­ Μακεδονία, …πάει Θεσσαλονίκη από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι 5 Νοεμβρίου.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και τη ΔΕΘ-Helexpo και θα λάβει χώρα στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ.

Η Παγκρήτια έκθεση έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων διοργανώσεων που οργανώσαν στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και πρόβαλαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Κρήτης με εξαιρετική επιτυχία.

Στην περυσινή πρώτη διοργάνωση στην συμπρωτεύουσα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης επιφύλαξαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκρήτιας έκθεσης, θερμή υποδοχή.

Περισσότεροι από 45.000 επισκέπτες πήραν μια δυνατή γεύση από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Κρήτης και γενικότερα από το σύνολο των μουσικοχορευτικών, γαστρονομικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων που οργανώθηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Παράλληλα εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες, χονδρέμποροι, εκπρόσωποι εταιριών προχώρησαν στην σύναψη συνεργασιών.

Στην έκθεση θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας. Μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, Επιμελητήρια, ∆ήμοι, Φορείς κ.α. εκθέτες, που με τη συμμετοχή τους θέλουν να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας με την αγορά αυτή.

Στόχος των διοργανωτών για φέτος είναι:

Να γνωρίσουν καλύτερα στους καταναλωτές της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, τα κρητικά προϊόντα, να τα γευθούν και να τα προμηθευτούν απ’ευθείας από τους παραγωγούς και τους μεταποιητές.
Να φέρουν σε επαφή τις Κρητικές επιχειρήσεις με τους χονδρεμπόρους της περιοχής, συνάπτοντας σχέσεις συνεργασίας.
Να τοποθετηθούν τα κρητικά προϊόντα σε περισσότερα σημεία πώλησης, κατακτώντας μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην περιοχή της Μακεδονίας.
Να προωθήσουν το σύγχρονο πρόσωπο της Κρήτης, γνωστοποιώντας στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης,τις εξαιρετικές ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδομές που διαθέτει το νησί μας.
Τέλος, φιλοδοξούν το επταήμερο αυτό, να αναδείξουν στους κατοίκους της Μακεδονίας την υψηλή διατροφική αξία των Κρητικών προϊόντων και τη δύναμη των Κρητών επιχειρηματιών.

Αναλυτικές πληροφορίες για την έκθεση στην ιστοσελίδα www.pagritiaekthesi.gr
Ειρ. Π