Θεσσαλία: Από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ

Συγκέντρωση αγροτών της Ηλείας την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου

Από την Παρασκευή 15 Γενάρη θα βγουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και μετά από συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας, θα αποφασιστεί ο χρόνος, το τόπος και η μορφή της περαιτέρω κινητοποίησης.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα, με μεγάλη συμμετοχή αγροτών, την οποία διοργάνωσε η ΕΟΑΣΝΛ, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για την συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα και αποφασίστηκε να ξεκινήσει ενημέρωση των αγροτών στα χωριά της επαρχίας.

Παράλληλα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Τσαριτσάνη με συμμετοχή των αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων Ελασσόνας, στην οποία αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα με την κατανομή των εξισωτικών αποζημιώσεων για το 2015 στους κτηνοτρόφους, που είτε είναι περικομμένες, είτε και δεν παίρνουν καθόλου αφού τους εμφανίζουν με εξωγεωργικό εισόδημα.

Ταυτόχρονα έχουν ήδη φτάσει τα πρώτα κατασχετήρια για οφειλές αγροτών και κτηνοτρόφων. Ως το τέλος της εβδομάδας θα συνεδριάσουν τα Δ.Σ των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων και θα οριστούν τα σημεία συγκέντρωσης των τρακτέρ στην επαρχία. Επίσης τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσουν Διοικητικά Συμβούλια και θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις των Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Λάρισας με στόχο την συμμετοχή στην κινητοποίηση βγάζοντας τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών από την Παρασκευή 15 Γενάρη.

Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί το 10ο τακτικό συνέδριο της ΕΟΑΣΝΛ, στο οποίο καλούνται οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων να βρίσκονται στις 11 το πρωί, για την απολογιστική συνέλευση που θα αποφασίσει και το πρόγραμμα δράσης. Μετά την συνέλευση θα ακολουθήσουν εκλογές ως τις 5 το απόγευμα για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας. Δικαίωμα εκλογής έχουν όλοι οι αντιπρόσωποι και οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν το αργότερο ως την Παρασκευή το μεσημέρι 8 Ιανουαρίου.