Θεσσαλία: Κατασκευή δύο αντιπλημμυρικών αντλιοστασίων στο δήμο Μουζακίου

Θεσσαλία: Κατασκευή δύο αντιπλημμυρικών αντλιοστασίων στο δήμο Μουζακίου

Στην κατασκευή δυο αντιπλημμυρικών αντλιοστασίων στο δήμο Μουζακίου προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με στόχο τη βελτίωση της καλλιέργειας και την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Το νέο έργο, που αφορά στην κατασκευή δύο αντιπλημμυρικών αντλιοστασίων στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ξενικά η Περιφέρεια μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής προϋπολογισμού 100.000 ευρώ με ΦΠΑ, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Στόχος, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι η βελτίωση της καλλιέργειας και η αντιπλημμυρική προστασία 3.600 στρεμμάτων στις τοπικές κοινότητες Μαγούλας και Προαστίου, και χρηματοδοτείται από πιστώσεις που διατίθενται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο Κώστας Αγοραστός αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Με τον τρόπο αυτό θωρακίζουμε αντιπλημμυρικά τους οικισμούς αυτούς, βελτιώνουμε την άρδευση των καλλιεργειών της περιοχής, προστατεύουμε το περιβάλλον και δίνουμε λύση σε υπαρκτά ζητήματα, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα του παρελθόντος».