Καρδίτσα: Παραδίδεται στην κυκλοφορία η γέφυρα Προδρόμου στον ποταμό Καλέντζη

Παραδίδεται στην κυκλοφορία η γέφυρα Προδρόμου στον ποταμό Καλέντζη

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα παραδίδεται στην κυκλοφορία η γέφυρα Προδρόμου στον ποταμό Καλέντζη στην περιοχή της Καρδίτσας. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες έτσι ώστε να παραδοθεί. Αυτό έγινε γνωστό μετά από επίσκεψη στο έργο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου. 

«Η νέα γέφυρα δίνει λύση στην οδική επικοινωνία των κατοίκων επτά οικισμών της Π.Ε. Καρδίτσας και στην αντιπλημμυρική θωράκισή τους» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός. Και συμπλήρωσε: «Ήταν ένα έργο προϋπολογισμού 1,65 εκατ. ευρώ, 82 μέτρων μήκους, και με 150 μέτρα προσβάσεων. Με την ολοκλήρωση του έργου αποκαθίσταται η κυκλοφοριακή σύνδεση που διακόπηκε και δίνεται λύση στη χρόνια ταλαιπωρία των κατοίκων, οι οποίοι αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν άλλες διαδρομές».

Από την πλευρά του ο κ. Τσιάκος τόνισε: «Το έργο αυτό, εκτός από έργο πνοής και ασφάλειας, είναι και αντιπλημμυρικό, διότι η περιοχή παρουσιάζει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα».