Καρδίτσα: Εγκαίνια για την 5η Εαρινή Γιορτή της Φύσης

Καρδίτσα: Εγκαίνια για την 5η Εαρινή Γιορτή της Φύσης

Ανοίγει τις πύλες της, το Σάββατο 9/4, στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας, η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και Οικολογικών Δραστηριοτήτων που εντάσσεται στα πλαίσια της 5ης Εαρινής Γιορτής της Φύσης. Σήμερα 6/4 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου για τη συγκεκριμένη γιορτή, που έχει εξελιχθεί σε ένα νέο θεσμό για την πόλη της Καρδίτσας και όχι μόνον.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Συντονιστής της 5ης Εαρινής Γιορτής Θωμάς Χατζής, τόνισε πως ο χώρος διεξαγωγής των διαφόρων εκδηλώσεων θα είναι το αίθριο της Δημοτικής Αγοράς. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου δεν είναι τυχαία, είπε στη συνέχεια και εξήγησε: «Αποτελεί μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει την 1η και 2η Εαρινή Γιορτή. Μια προσπάθεια να εστιάσουμε στην ανάδειξη του χώρου, ενός χώρου που έχει ιδιαίτερη σημασία για την πόλη και όχι μόνο».

Η Συντονίστρια Παράλληλων Εκδηλώσεων και Πρόεδρος της ΟικόΣφαιρας Κρύστα Λάππα υποστήριξε ότι φέτος όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις σχετίζονται με την χρήση του συγκεκριμένου κτιρίου.

ο Υπεύθυνος της ημερίδας και Ταμίας της ΟικόΣφαιρας κ. Ευάγγελος Κατσαρός ανέφερε πως ο στόχος μας μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια είναι να δούμε με ποιες διορθωτικές κινήσεις και με ποιες ουσιαστικές και συγκεκριμένες παρεμβάσεις μπορούμε να αναδείξουμε, αλλά και να αξιοποιήσουμε τη Δημοτική Αγορά σαν ένα μνημείο που μας αξίζει πραγματικά σαν πόλη.

Τέλος ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Δημήτρης Αραμπατζής, δεν παρέλειψε να τονίσει πως πρόκειται για μια διοργάνωση που αν κρίνουμε από την ανταπόκρισή της στην τοπική κοινωνία αποτελεί ήδη έναν θεσμό για την περιοχή.

Η Εκθεσιακή Αγορά θα λειτουργεί (κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου) από τις 10.00 έως τις 14.30 και από τις 17.30 έως τις 22.30.