Κινητοποίηση των νεών αγροτών έξω από το ΥπΑΑΤ

Στάση εργασίας εξήγγειλε για αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Σε αποκλεισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πορεία προς τη Βουλή θα προχωρήσει την Πέμπτη 21 Απριλίου, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών (ΠΕΝΑ) η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή «το θέμα των 5.000… αδικημένων νέων αγροτών του 2009, οι οποίοι δεν έλαβαν την επιδότηση που τους αναλογούσε για το πριμ πρώτης εγκατάστασης, αλλά και τα χρήματα από το εθνικό απόθεμα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Π.Ε.Ν.Α. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, οι συγκεκριμένοι αγρότες έπεσαν θύμα πολιτικών παιχνιδιών παραμονές των εκλογών του 2009. «Με τον νόμο Μπατζελή κόπηκαν τα μισά χρήματα. Αντί για 35 με 40.000 ευρώ, πήραν 15 με 20.000 ευρώ τελικά, ενώ δεν πήραν ούτε από το εθνικό απόθεμα. Ήδη εκδικάζονται διάφορες υποθέσεις μετά τις αγωγές που έχουν κατατεθεί», τονίζει χαρακτηριστικά.

Η Π.Ε.Ν.Α. καλεί όλους τους νέους αγρότες να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις προκειμένου να αποκατασταθεί επιτέλους η αδικία εις βάρος των 5.000 νέων αγροτών του 2009, αλλά και να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες περιπτώσεις.